Regija
SMOTRA "OJ, JESENSKE DUGE NOĆI"

Podgorač ugostio 4 folklorna društva
Objavljeno 17. listopada, 2018.
PODGORAČ - Težeći za održavanjem tradicije i narodnih običaja, HKD Podgoračani Podgorač u suradnji s Općinom Podgorač organizirao je 28., tradicionalnu smotru folklora ‘‘Oj, jesenske duge noći‘‘.
Folklornom programu u sportskoj dvorani podgoračke Osnovne škole Hinka Juhna prethodila je sveta misa u župnoj crkvi sv. Nikole i mimohod svih izvođača. Na samom početku programa u dvorani riječima dobrodošlice nazočnima se obratila predsjednica HKD-a Podgoračani Zdenka Vukomanović, a potom je smotru folklora otvorio u ime župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića potpredsjednik Županijske skupštine i načelnik Općine Podgorač Goran Đanić.
U programu su, uz domaćine, HKD Podgoračani, sudjelovali HKD Lisinski iz Našica, KUD Starča iz Gornjih Bogićevaca (Brodsko-posavska županija) te KUD Klaruš iz Maruševca (Varaždinska županija). Folkloraši iz tih društava pokazali su bogatstvo i raznolikost folklora Hrvatske kroz pjesmu, ples i običaje koje godinama prenose s koljena na koljeno, čuvajući svoj identitet.
Gledatelje je posebno oduševio nastup KUD-a Klaruš, koji je predstavio maruševački kraj pjesmama i plesovima u scenskom prikazu Varaždinsku pole, prigorsko-zagorskim napjevima te pjesmom Oko jene hiže. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike