Regija
MJESEC KNJIGE

Donirao knjige knjižnici
Objavljeno 17. listopada, 2018.
VINKOVCI - U okviru Mjeseca hrvatske knjige 2018. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci održana je primopredaja 1361 književnog naslova koje je Marijan Gubina, rodom iz Vinkovaca, a sada živi u Osijeku, donirao knjižnici.
- Dugi niz godina skupljam književna djela i do sada sam skupio gotovo 5000 naslova. U jednom sam trenutku shvatio da tolika količina knjiga ne treba pripadati samo jednoj osobi ili obitelji, a kako sam ja rođeni Vinkovčanin i imajući na umu da je ovaj dio Slavonije zakinut u odnosu prema ostalim krajevima Hrvatske, bio sam odlučan da ih doniram upravo ovdje. Radi se o raznim književnim djelima i širokom spektru područja koje pokrivaju - rekao je Gubina.
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalio je na hvalevrijednoj donaciji vinkovačkoj Knjižnici.
- Ovo nije prvi put da se Gubina aktivira na našem području te je njegov humanitarni rad uvijek prisutan u Vinkovcima. Svaka je knjiga vrijedna sama po sebi, a naročito kada je riječ o donaciji više od 1000 naslova - rekao je Bosančić.
Gubina je održao predavanje u sklopu projekta ‘‘Mirotvorac‘‘ o temi nenasilja, uvažavanja raznolikosti i povećanja tolerancije.M.K.
1361

knjigu poklonio je Marijan Gubina vinkovačkoj knjižnici
Najčitanije iz rubrike