Sport
ŽRK OSIJEK

Pomaci unatoč uvjerljivom porazu
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Nakon četvrtog kola i tri odigrane utakmice rukometašice Osijeka prikovane su za dno tablice Prve lige bez ijednog osvojenog boda. Nadale su se Osječanke kako protiv Bjelovara mogu do prvog pozitivnog rezultata sezone, no doživjele su uvjerljiv poraz u Zrinjevcu od deset razlike (15:25), ostavši praktički bez izgleda još u prvom poluvremenu, u kojem su postigle samo četiri pogotka. Nije to bilo izdanje kakvo je od svojih igračica očekivala trenerica Jelena Crnov čija je ekipa ovaj put solidno krenula u susret, no potom gotovo nestala s parketa.
- S obzirom na ove prve dvije utakmice gdje smo u prvih deset minuta kiksali, sada smo konačno promijenili neke stvari nabolje, no ponovno nam se potom dogodila nekakva rupa gdje smo predugo bile bez pogotka. Obrambeno smo čak dobro stajali u tom prvom poluvremenu, igralo se čvrsto, tvrdo, ali uz malo pogodaka. U nastavku je sve izgledalo još lošije, praktički smo imali samo raspoloženu vratarku Barišić, a i to samo na trenutke. Tako je preteško bilo što napraviti protiv ovako kvalitetne ekipe - iznijela je dojmove trenerica Crnov, koja je i prije ove utakmice upozoravala kako su Bjelovarčanke kvalitetom znatno iznad njene ekipe, što su zorno i pokazale na parketu.
- Ovo je izgleda naša realnost. Nismo očekivali da ćemo nadigrati Bjelovar, jer one su stvarno mnogo kvalitetnije i iskusnije, ali očekivala sam malo više želje i borbenosti od djevojaka, posebice u tom drugom poluvremenu. Bjelovar je pokazao da su za gornji dom, iako su do ove utakmice bile devete na tablici. Pred nama je mnogo posla da dostignemo bar tu razinu.
Dojam je ostao kako su gošće bile brže i pokretljivije gotovo u svakoj akciji, napadačkoj i obrambenoj, a takva igra često je domaću ekipu dovodila na rub sviranja pasivnog napada.
- Predugo smo igrale oko zone, problem je što smo igrale 3-2-1 obranu u kojoj smo se dosta iscrpljivale, pa smo u napadu tražili malo "dužu" loptu. Međutim, to je bilo prepasivno, nismo aktivno napadali gol, a i tek smo u drugom poluvremenu više krila uključili u igru, što sam tražila od početka. Dosta smo pogodaka primili iz kontre, jer se nismo dovoljno brzo vraćali iz napada. To nam je definitivno problem na kojem trebamo više raditi, jer će nas inače kažnjavati i druge ekipe, čak i taktički manje potkovane.
Realnost je da mi bodove moramo tražiti protiv ekipa iz donjeg doma - istaknula je Crnov, čije će djevojke novu priliku imati u subotu na gostovanju kod Koke. G. Roguljić
Najčitanije iz rubrike