Sport
KUP EHF-A

Grčki Olympiacos stoji Našičanima na putu u skupinu
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Rukometna sekcija slavnog grčkog kluba osnovana je 1931., a prošle godine odmrznula je djelovanje

U Beču je jučer održan ždrijeb 3. pretkola Kupa EHF-a, u kojem će svoj europski hod ovaj put započeti i rukometaši NEXE-a.


Zahvaljujući prošlogodišnjem plasmanu u četrtfinale toga natjecanja, a malo im je nedostajalo i za nastup na Final Fouru, status nositelja u posljednjem kolu uoči nastupa u jednoj od skupina EHF Cupa stekli su i rukometaši NEXE-a. Može se reći kako su jučer u bečkom "plesu kuglica" imali i sreće. Našičanima će posljednja prepreka biti grčki Olympiacos, koji će 17. ili 18. studenoga biti domaćin u Pireju. Uzvrat je za tjedan dana u Našicama.
Rukometni klub Olympiacos u svom sportskom društvu nema ni blizu ugled nogometnog, a posebno ne košarkaškog kluba. Tradicija mu je relativno stara, osnovan je 1931., ali je obnovljen tek 2017. I odmah u prvoj godini u kojoj se uključio u grčko prvenstvo Olympiacos je osvojio dvostruku krunu. Naravno, s obzirom na to da su dugo imali zamrznuti status, prilično im je siromašna kolona europskih nastupa. Prošle sezone poraženi su od češkog Talent Plzena. Obje utakmice igrane su u Plzenu, u prvoj je bilo neriješeno (21:21), a dva dana poslije češki je predstavnik demonstrirao kvalitetu (28:19). Kako Olympiacos treba shvatiti ozbiljno, pokazuje rezultat iz drugog pretkola, u kojem je izbacio kvalitetni sastav mađarskog Komla zahvaljujući većem broju pogodaka postignutih u gostima. U Mađarskoj je bilo 34:29 za domaćina, a na Pireju u Dvorani Meline Merkouri (kapacitet 1800 mjesta) Olympiacos je slavio sa 27:22. U sastavu imaju petu internacionalaca, srpskog vratara Arsića, desnog vanjskog Petra Bubala, rodom iz Splita s BiH državljanstvom, a tu su još Brazilac, Poljak i Španjolac.
U Našicama nisu posebno bili opterećeni jučerašnjim ždrijebom. Treneru Hrvoju Horvatu važnije je kako će se njegova momčad predstaviti u petak protiv rumunjske Steaue u SEHA-Gazprom ligi.
- Prije svega vodimo brigu o sebi, a koga god da smo izvukli, moramo biti dobri kako bismo prošli dalje, pa tako i protiv Olympiacosa. To su nam te dvije jako važne utakmice, a naši planovi u Kupu EHF-a su veliki - rekao je trener Hrvoje Horvat.
Da su mu Grci nepoznanica, priznao je Saša Barišić-Jaman.
- Ako su svladali Komlo, znači da imaju kvalitetu, ali ih se ne treba bojati. Treba se dobro pripremiti, ali prije njih trebamo riješiti susrete sa Steauom i Vojvodinom - rekao je iskusni lijevi vanjski.
Inače, Našičani su već igrali protiv grčkog kluba. U sezoni 2013./2014. u Našicama su svladali Diomidis Argous sa 26:22, a u uzvratu su Grci slavili sa 31:28.
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike