Sport
NEIZVJESNI STUDENI

Prvo mjesto ili ispadanje iz elite: Vatrenima su sve opcije otvorene
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je listopadsko okupljanje. Remi protiv Engleske u Ligi nacija i pobjeda nad Jordanom označili su oporavak od rujanske kalvarije koju smo doživjeli u Elcheu, ali našu selekciju čeka zahtjevan zadatak u studenome. Tada ćemo odigrati preostala dva susreta u Ligi nacija, a njih ćemo dočekati kao posljednjeplasirana momčad naše skupine, nakon što je Engleska iznenadila Španjolsku u Sevilli. Tim su rezultatom za nas sve opcije ostale otvorene. S dvije pobjede u tim susretima možemo biti pobjednici skupine, ali ako rezultati budu slabiji, dogodit će nam se ispadanje iz elitnog društva Lige nacija, a u tom slučaju trebalo bi osvojiti još poneki bod kako bismo izbjegli posljednje dvije pozicije među 12 momčadi A razreda Lige nacija, te sačuvali mjesto nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Euro 2020. Dakle, nude nam se sve moguće opcije, ali koja je od njih realna nakon viđenog u listopadskim susretima? Hrvatska je pokazala znakove povratka u život nakon razuzdanog slavlja zbog osvajanja drugog mjesta na SP-u u Rusiji, ali još je uvijek mnogo upitnika. Istina, vrijeme radi za nas jer treba vjerovati kako će naši ključni igrači za mjesec dana biti u boljoj formi negoli je to danas slučaj. Teško se i sporo igrači vraćaju u ravnotežu nakon ruske bajke, a ono što posebno brine je sterlinost napadača. Teško je očekivati kako će se u tih mjesec dana vratiti onaj čudesni duh koji nas je krasio u Rusiji, a upravo je on jedan od ključnih stvari koje će nam trebati u studenome. Španjolska u Zagrebu, pa tri dana poslije gostovanje u Londonu veliki su izazovi, a danas stvarno nitko ne može ponuditi jasan odgovor na pitanje je li i koliko će Hrvatska biti spremna odgovoriti na njih. Ostaje nam samo nada da ćemo u tim dvobojima vidjeti pravu snagu naše reprezentacije jer sve manje od toga jednostavno neće biti dovoljno.
- Najvažnija je pobjeda nakon tri utakmice. Nije bilo bajno, moglo je to i puno bolje s naše strane. Profesionalno smo odradili dvoboj, a bilo bi mi draže da nismo primili pogodak. Međutim, bitno je da se nitko nije ozlijedio te se nadam da ćemo pobjeđivati i sljedeći mjesec. Hvala izborniku što mi je pružio tu čast da budem kapetan, nitko sretniji od mene. Sve se zakompliciralo u našoj skupini, još uvijek možemo biti prvi i nadamo se velikim stvarima. Želja nam je da svi budu još bolji za mjesec dana te da protiv Španjolske dođemo do te prve pobjede u Ligi nacija pa odemo u Englesku po prvo mjesto - kaže Domagoj Vida, koji je u susretu s Jordanom imao čast ponijeti kapetansku traku.
Uglavnom, susreti u studenome za Hrvatsku će biti sve samo ne prijateljski... D.Keler
SAMI ODLUČUJEMO O SUDBINI
Hrvatska u Ligi nacija ima poziciju kojom će sama odlučiti o sebi. Pobjede nad Španjolskom u Zagrebu i Engleskom na Wembleyu značile bi osvajanje prvog mjesta u skupini. Za opstanak u eliti Lige nacija imamo dvije opcije - pobjeda nad Španjolskom i remi s Engleskom u kojem će biti pogodaka, a možemo čak i izgubiti od Španjolske ako ćemo svladati Engleze u gostima. U oba slučaja bili bismo bolji u međusobnim susretima protiv Gordog Albiona. Sve ostale opcije znače ispadanje iz A grupe Lige nacija, ali ako osvojimo poneki bod, to bi nam trebalo biti dovoljno za zadržavanje statusa nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Euro 2020.
Domagoj Vida

hrvatski reprezentativac

Hvala izborniku što mi je pružio tu čast da budem kapetan. Sve se zakompliciralo u našoj skupini, još uvijek možemo biti prvi. Želja nam je da svi budu još bolji za mjesec dana te da protiv Španjolske dođemo do te prve pobjede u Ligi nacija pa odemo u Englesku po prvo mjesto.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike