Osijek
NOVO MJESTO ZA VINOLJUPCE

5. WineOS će se održati 11. i 12. siječnja 2019. godine u Muzeju okusa
Objavljeno 17. listopada, 2018.
WineOS, najveći vinski festival na istoku Hrvatske, ujedno i najvažniji promotivni događaj u vinskoj regiji Slavonija i Podunavlje, donosi mnogo noviteta, a najvažnije je da se seli i terminski i lokacijski. Održat će se u siječnju na ekskluzivnijoj lokaciji - u paviljonu Gradski vrt.
- Čini se kako je već prešlo u tradiciju da ovaj neizostavni događaj u životu ljubitelja vina iz Slavonije i Baranje periodički mijenja lokaciju. Tako se WineOS nakon dvije godine Tvrđe te dvije godine održavanja u središtu grada sada seli u južni dio Osijeka, pa će se peto po redu izdanje ovoga festivala održati u prostorima restorana "Muzej okusa". Vodeći se željom da što većem broju ljubitelja vina omogući sudjelovanje na ovom prestižnom događaju, glavni organizator, udruga "Dekanter", donijela je odluku o promjeni termina kako bi se izbjegao dio godine u kojem ima pregršt događaja u cijelom gradu te bližoj i široj regiji. WineOS će se održati na samom početku godine, odnosno 11. i 12. siječnja 2019. godine - kaže Vinko Ručević, jedan od organizatora.
To znači, dodaje Ručević, da će vinoljupci po završetku uživanja u raznovrsnim programima uoči blagdana i proslave u najluđoj noći, nakon kratkog odmora imati priliku uživati u najboljim vinima istoka Hrvatske te brojnih gostiju iz regije. "Dapače, termin sugerira kako će to biti i odlično zagrijavanje za najveći vinski blagdan, svetoga Vinka, koji je desetak dana kasnije.
Tako će gosti imati priliku od samih proizvođača vina čuti što sve spremaju za Vincekovo i eventualno odlučiti gdje će otići na proslavu. Izlagačima će to biti izvrsna zgoda da se još jednom upoznaju s konzumentima njihovih proizvoda, ali ih i na vrijeme "bukiraju" za fešte koje spremaju u iduća dva vikenda u svojim vinarijama u povodu blagdana svetog Vinka - pojašnjava Vinko Ručević.
Osim samog festivala, organizatori su priredili bogat prateći program o kojemu će više detalja biti poznato u sljedećim danima. Zasad samo najavljuju još bolji i bogatiji program radionica u odnosu na prethodne godine za koje će se morati ranije kupovati ulaznice. Također poručuju kako će i peto izdanje WineOS-a ponovno okupiti velik broj proizvođača iz cijele Republike Hrvatske, kao i iz susjednih zemalja, a među njima će biti i nekoliko novih manje ili više poznatih imena. D.Pejić
Termin WineOS-a sugerira kako će to biti i odlično zagrijavanje za najveći vinski blagdan, svetoga Vinka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike