Osijek
DVD VLADISLAVCI I OPĆINA UPOZORAVAJU

Oprezno sa spaljivanjem strništa
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Da bi se izbjegli požari i širenje plamena na veće površine u ataru prilikom spaljivanja ostataka na oranicama DVD Vladislavci upozorava mještane na dodatan oprez i stalni nadzor vatre do kraja spaljivanja suhe trave i strništa.
Načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas kaže kako je riječ o prevenciji.
- DVD Vladislavci u cilju poduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara obratilo se mještanima priopćenjem, da mještani obrate posebnu pozornost prilikom paljenja vatre, ili postupanja s lako zapaljivim predmetima i tvarima na otvorenom prostoru koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama. Savjesnim ponašanjem takve posljedice će se izbjeći - pojasnio je Tomas.
Ako spaljivanje obavlja više vlasnika, odnosno korisnika zemljišta koji organizirano spaljuju ostatke na većoj poljoprivrednoj površini te ako osoba koja vrši spaljivanje korova i loženje vatre ne može donijeti sigurnu procjenu, dužnost im je o tome obavijestiti vatrogasno društvo. D.Pejić
VATRA MORA BITI POD STALNIM NADZOROM
O spaljivanju treba obavijestiti DVD tri sata prije. Vatrogasci posebno podsjećaju da osobe koje spaljuju korov ili lože vatru na otvorenom prostoru moraju mjesto spaljivanja pregledati i ostatke žari u potpunosti pogasiti. Zabranjeno je spaljivanje korova i loženje vatre na otvorenom prostoru tijekom vjetrovita vremena i noću, a prilikom spaljivanja potrebno je uz sebe imati priručna sredstva za gašenje požara.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike