Osijek
GRAD PODIJELIO POKLON-BONOVE ZA KUPNJU UDŽBENIKA ZA INFORMATIKU

Udžbenici besplatni za 2933 učenika
Objavljeno 16. listopada, 2018.
Nakon dobivenog odobrenja Ministarstva znanosti i obrazovanja izdavači su dobili "zeleno svjetlo" za tiskanje udžbenika za informatiku za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola. Kako bi za kupnju džbenika i iz tog predmeta roditelji bili financijski neopterećeni, Grad Osijek prošlog je tjedna u škole poslao poklon-bonove za učenike viših razreda. Konkretno, za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola gdje je informatika obvezni predmet te sedmih i osmih razreda gdje su učenici odabrali informatiku kao izborni predmet.
- Prema popisu učenika, podijeljeno je poklon-bonova za 2933 učenika, a ukupan je iznos za kupnju udžbenika 175.908 kuna. Riječ je o bonovima u pojedinačnoj vrijednosti od 60 kuna za školsku godinu 2018./2019. - pojasnio je Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka.
Poklon-bonovima roditelji mogu kupiti udžbenike u naznačenoj vrijednosti. Ako je netko već kupio udžbenik iz informatike, u vrijednosti naznačenoj na poklon-bonu može kupiti školski pribor prema vlastitom izboru. Dinamika podjele poklon-bonova, kaže pročelnik Alerić, ovisi o školama. Dodajmo tome da su u knjižare već stigli udžbenici za informatiku, ali i radne bilježnice. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike