Regija
ZA BOLJU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

Hitnoj pomoći dva nova vozila
Objavljeno 16. listopada, 2018.
POŽEGA
Vrijednost nedavno pristiglih dvaju novih vozila Hitne medicinske pomoći iznosi 1.100.000 kuna, od kojih Županija sufinancira 450.000 kuna, a Zavod za hitnu medicinu 650.000 kuna. Vozila su naknadno opremljena dodatnom medicinskom opremom (defibrilator, respirator, aspirator, videolaringoskop itd.) vrijednom 300.000 kuna za svako vozilo. Djelatnici, njih ukupno 45, educirani su za rad s opremom, u što je uloženo 50.000 kuna. Svi timovi hitne medicine sada imaju vozila stara do dvije godine.
- Zahvaljujem svojim kolegama, ravnatelju Doma zdravlja i ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo te predsjedniku Upravnog vijeća, svojim djelatnicima koji su ovdje, a posebno županu Alojzu Tomaševiću, koji je i najvećim dijelom zaslužan za ova dva vozila koja je Hitna medicinska pomoć u Požegi dobila. Na taj način mi smo sve naše timove u Zavodu za hitnu medicinu opskrbili ovakvim vozilima i prosječna starost vozila po timu je jedna godina, što je zbilja respektabilno. Malo je zavoda u Hrvatskoj koji imaju takav prosjek i takvu kvalitetu vozila – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić te dodao da je Požeško-slavonska županija druga po prosjeku vremena izlaska na intervenciju u Republici Hrvatskoj.
- Drago mi je biti ovdje i sudjelovati u obnavljanju voznog parka jedne jako važne ustanove, čime dolazimo na sam vrh europske hitne medicine. Ponosan sam i na sve rezultate, čestitam ravnatelju i predsjedniku Vijeća, ali i svim timovima, jer svi zajedno vrhunski odrađujete posao i vodite brigu za sve stanovnike naše županije. Mi jesmo relativno mala županija, ali smo na određeni način izduženi od istoka do zapada, no dvadeset ekipa djeluje na tom području u svako doba dana i po svim vremenskim uvjetima i postižu izvanredne rezultate. Požeško-slavonska županija na ovaj način nastavlja brigu za stanovnike da dođu što prije do medicinskog osoblja i prime pomoć koja im je potrebna, a također nastavljamo rad na zdravstvenim institucijama i njihovu uređenju. Čast mi je predati ova dva ključa za nova vozila ljudima koji spašavaju živote u ovoj županiji – kazao je župan Alojz Tomašević. AGM Kruna
1,1

milijuna kuna vrijedna su dva nova vozila vozila Hitne medicinske pomoći
Respektabilno: prosječna je starost vozila po timu hitne pomoći samo jedna godina
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike