Mozaik
ZDRAVKO ČOLIĆ DANAS "U SVOM FILMU" NA HRT1

Bratoš: Čola je čovjek koji nikad nije povjerovao u tu sliku koja se stvara o njemu
Objavljeno 16. listopada, 2018.

HRT najavljuje emisiju koja će danas, 16. listopada, u 20:05 sati, na Prvom programu uz male ekrane prikovati žensku, ali i velik dio muške publike koji se uz njegove pjesme udvarao, zaljubljivao...


Naime, urednica i voditeljica popularnog HRT-ova talk showa “U svom filmu” Tončica Čeljuska ugošćuje najveću pjevačku zvijezdu i "najveći glas" s ovih prostora - Zdravka Čolića.
- Njegov uspjeh već se desetljećima mjeri u milijunima prodanih ploča i CD-ova, ali i koncertima koji rasprodaju stadione. Bio je najveća zvijezda u bivšoj državi, ali i u svima koje su kasnije nastale. Štošta se s godinama mijenjalo, samo je on ostajao isti, kao i razina njegove omiljenosti kod publike. Ni nakon 46 godina karijere nije dobio ozbiljnijeg konkurenta koji bi mogao ugroziti njegov zvjezdani status - najavila je Čeljuska svog najnovijeg gosta, ususret njegovu velikom koncertu u zagrebačkoj Areni 20. listopada. Čeljuska priznaje da je kao sugovornik na nju ostavio dubok dojam i da je impresionirana njegovom jednostavnošću, toplinom, elokventnošću, iskrenošću i golemim životnim iskustvom te pozitivnim kvalitetama “običnog čovjeka” iz susjedstva. Razgovarajući o fenomenu njegove bezvremenske popularnosti, posebice kod ženske publike, Čolić joj je skromno odgovorio: “Pa valjda im nekako uspijem ući pod kožu”. Pričali su o njegovim glazbenim počecima i tom fenomenu dugovječnosti karijere, o fenomenu masovnih koncerata kojima su se mogli pohvaliti samo on i Bijelo dugme, zatim o mitovima o njegovoj galantnosti, kao i činjenici da na njegove koncerte danas, kad je popularniji nego ikada, dolaze sve tri generacije jedne obitelji i svi oni znaju baš sve njegove pjesme.
- Fascinantna je ta njegova posvećenost glazbi i pjesmama koje svaki put iznova izvodi s toliko strasti, ali i posvećenost svojoj publici, ta iskrenost s kojom niže uspomene na obične, male ljude ispred i iza pozornice te prepričava anegdote iz svoje prebogate karijere. On je osoba s fantastičnom pričom i pamćenjem, fenomenalnim životom i karijerom koju će teško i malo tko ponoviti, a istodobno je najjednostavniji čovjek na svijetu - kaže Čeljuska, i dodaje: "Čola je jedan jako ‘cool frajer’, nikad se nije pravio važan, a mogao je". Kaže kako ga je najbolje oslikao njegov bliski suradnik Nikša Bratoš: “Čola je čovjek koji nikad nije povjerovao u tu sliku koja se stvara o njemu”.
U emisiji govore i Dejan Aćimović i Siniša Škarica, a bit će prikazana i tri Čolićeva spota: Gibonnijeva “Kuća puna naroda” i Balaševićeva “Svadbaraskim sokakom”, a na kraju emisije premijerno spot za njegov najnoviji hit “Ničeg nije bilo između nas”. T.K.
Na kraju emisije premijera je spota za njegov najnoviji hit “Ničeg nije bilo između nas”
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike