Sport
DOMAĆI PORAZ RUKOMETAŠICA OSIJEKA U 4. KOLU PRVE HRL

Osječanke punih 18 minuta bez postignutog pogotka
Objavljeno 15. listopada, 2018.

Rukometašice Osijeka pretrpjele su uvjerljiv poraz u 4. kolu Prve lige. Bodove iz dvorane Zrinjevac odnio je Bjelovar, uvjerljivo slavivši s deset pogodaka razlike (25:15), no čak ni taj konačni ishod ne opisuje potpuno stanje na parketu i apsolutnu premoć gostujućih igračica.


Naime, osim u početnih desetak minuta, sve je bilo potpuno na strani gošći, koje su posve nadigrale svoje suparnice te vjerojatno ni same nisu očekivale da će tako lako upisati drugu prvenstvenu pobjedu. Početak utakmice nije dao naslutiti takav rasplet, jer se igralo čvrsto i izjednačeno, a do pogodaka su obje ekipe teško dolazile. Imao je Osijek u 9. minuti vodstvo od 3:2, no od tada kao da su domaće igračice zaboravile kako zatresti suparničku mrežu. Naime, do kraja su poluvremena to učinile samo jednom i tako najavile svoj treći prvenstveni poraz. Bjelovar je prvo serijom od 4-0 natjerao domaću trenericu Jelenu Crnov na minutu odmora. Kratki predah pomogao je isto tako kratko, pogotkom za smanjenje na 4:6 u 15. minuti, a od tada je sve do kraja poluvremena proteklo u znaku gošći. Bjelovarčanke su obranom potpuno zagušile domaće napade, pa su se osječke rukometašice vrlo često nalazile pod prijetnjom pasivnog napada. Uz to, vrlo raspoložena bila je i vratarka Melita Jug, koja je u prvom dijelu skupila sedam od svojih ukupno 12 obrana, nakon kojih je vrlo često dirigirano precizno slala svoje suigračice u kontranapade i lagane pogotke. Do odmora je tako Bjelovar odmaknuo na sedam razlike (11:4), a početkom nastavka i na plus osam. Tada je konačno, nakon punih 18 minuta, prekinut domaći post, mrežu gošći zatresla je mlada Petra Frančić, a odmah potom Osijek se primaknuo i na 6:12. No nada u mogući povratak ili bar dovođenje susreta u neizvjesnost nije dugo trajala. Slijedilo je ponovno sušno razdoblje domaćih, a Bjelovarčanke su uglavnom vrlo lako dolazile do pogodaka, često iz brzih kontrapada pa su serijom od 8-0 u 45. minuti vodile s 14 pogodaka (20:6).

Tek nakon toga malo je proradio i napad Osječanki, no sve je to poslužilo samo za "uljepšavanje" rezultata, a na prve će bodove trebati pričekati kvalitetom ipak nekog sebi bližeg suparnika. G. Roguljić
Osijek*15 (4)

Bjelovar*25 (11)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Tin Derušek (Zagreb) i Matej Pavlović (Varaždin)

OSIJEK: Putnik 1, Daidžić, Hren 2, Ljubas, Šarc, Zirn 1, Dragojević 1, Borac (2+1), Prskalo 1 (1), Jeršek 4, Zagorščak, Barišić (6+0), Špoljarić 4, Damjanović, Brkić, Frančić 1

BJELOVAR: Nikšić, Smiljčić 1, Pavlović 5, Borković 5, A. Horvat 1, M. Horvat 4, Tvorić, Dragišić 1 (1), Jug 1 (12+0), Gavrić 2, Čagalj, Pokopac (1+0), Gašparović 1, Mioč 3, Mamić 1 (1)

SEDMERCI: Osijek 1 (1), Bjelovar 3 (2); ISKLJUČENJA: Osijek 8 minuta (Daidžić 2+2, Prskalo 2, Zagorščak 2), Bjelovar 6 minuta (A. Horvat 2, Tvorić 2, Dragišić 2)
Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike