Sport
DRUGA HNL

Pilj i Špoljarić izludili Varaždince, Osijek II izjednačen s liderom
Objavljeno 14. listopada, 2018.
Vrlo dobru utakmicu odigrali su mladi Osječani protiv, u tom trenutku, lidera na drugoligaškoj ljestvici Varaždina. Osijek II je bio rastrčaniji, agresivniji i daleko odlučniji kada je u pitanju želja za pobjedom. Mlake i nedorečene goste uništio je raspoloženi tandem Pilj-Špoljarić koji je bio umiješan u sva tri pogotka, a kreirao je još nekoliko opasnih situacija koje su ostale neiskorištene. No, neće Osječani očajavati zbog toga, jer je Varaždin ionako doživio uvjerljiv poraz. Prvi dio susreta protekao je u ravnopravnoj igri u kojoj su Osječani balans držali agresivnim pristupom s kojim su gosti imali dosta problema kada su trebali organizirati svoje napade. Uz to imali su bijelo-plavi i bolje prilike, a na koncu su, takav odvažan pristup oplodili i pogotkom za vodstvo. Istina, prvi su prijetili gosti u 5. minuti kada je Havelka iz okreta zamalo bio neprecizan. Osijek je svoju prvu priliku stvorio u 16. minuti kada su Štrkalja i Špoljarića sve pripremili za Pilja koji se driblingom oslobodio svog čuvara, no onda je s desetak metara prebacio vrata u želji da pogodi lijeve rašlje. Osijek je poveo u 35. minuti kada je Soldić izveo udarac iz desnog kuta, a u buketu igrača ispred Mrmića najbolje se snašao Špoljarić i glavom proslijedio loptu u desni kut – 1:0. Neposredno prije odmora Pilj je idealno uposlio Špoljarića, on se dobro snašao između dva čuvara, ali nije uspio prevariti Mrmića koji je na vrijeme napustio svoja vrata i ušao Špoljariću u udarac. Odmah na početku drugog dijela Pilj je bio u novoj prilici, nakon što ga je odlično poslužio Špoljarić, ali je Mrmić dobrom intervencijom još jednom spasio svoju mrežu. U tom razdoblju gosti su napravili određeni pritisak na obranu Osijeka II, ali umjesto izjednačenja primili su drugi pogodak. U 63. minuti Štrkalj je lijepo proigrao Čakarića, a ovaj u sredini pronašao Pilja kojem nije bilo teško iz neposredne blizine poslati loptu u mrežu – 2:0. Osijek je do kraja pobjedu učinio još uvjerljivijom kada je u 82. minuti Mrmić kratko odbio dobar udarac Špoljarića s 12-13 metara iskosa, a sve to je pratio Šutalo i odbijanac iz blizine poslao u mrežu. D.Keler
Osijek II**3(1)

Varaždin**0

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 304. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić) - 7. Strijelci: 1:0 Špoljarić (35), 2:0 Pilj (63), 3:0 Šutalo (82).

OSIJEK II: Barešić 7, Šutalo 6,5, Ćosić 6,5, Bagadur 7, Čakarić 6,5, Plum 6,5 (od 79. Hudećek -), Soldić 7, Tayls 6,5, Pilj 8 (od 76. Barišić), Špoljarić 7,5 (od 84. Marin), Štrkalj 6,5.

VARAŽDIN: Mrmić 6, Banidele 5,5, Ćelić 5, Senić 5, Martinaga 5,5(od 75. Glavica -), Brezovec 5,5(od 46. Težak 5,5), Jertec 5,5, Golubar 5, Havelka 6 (od 46. Sačer 5), Vuk 5,5, Benko 5,5.

Žutih i crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: MARIN PILJ (OSIJEK II)
Najčitanije iz rubrike