Sport
SLAVONSKI PRVOLIGAŠKI SRAZ ODBOJKAŠICA

Osječanke slavile nakon dva sata i pet setova
Objavljeno 14. listopada, 2018.
Već u 2. kolu Prve hrvatske lige međusobno su se sučelile slavonske odbojkašice. Prvi regionalni obračun sezone donio je podosta neizvjesnosti i preokreta, stoga ne čudi da je susret Osijeka i Nove Gradiše trajao dva sata te da je odlučen u petom setu. Njega su bolje odradile domaće, koje su kapitalizirale bolji ulaz u susret, kao i njegovo bolje zatvaranje. Osječanke su nakon dobivenog prvog, u drugom setu imale prigodu možda i prelomiti utakmicu. Vodstvo od šest poena (14:8) ipak nije bilo dostatan kapital, gošće su u završnici dionice malo stabilizirale svoju igru, a to im je uspjelo i u završnici sljedećeg seta.
- Dok smo imali stabilnost i koncentraciju, imali smo i rezultat. No, to je izostalo u završnici utakmice, gdje smo psihološki pali, previše smo griješili, domaćin je to iskoristio i zasluženo slavio - priznao je terner Nove Gradiške, Damir Runjaš.
Imale su i domaće problema s oscilacijama i koncentracijom, ali kada je bilo najpotrebnije, znale su ostati čvrste i iskoristiti ono što im se pružilo na parketu. Domaće su odlično servirale, posebno Anja Jurić i Dijana Karatović, ali za pobjedu je ipak trebalo ponuditi i nešto više. Nakon zaostatka od 1:2 nije se bilo lako vratiti, ali domaće su to uspjele. Zaigralo se bolje u obrani, ali trebao je onaj napadački impuls, koji je donijela Nora Đurić, posebno u petom setu, kada se sve odlučivalo. Na kraju je sve i realno završilo.
- Moglo smo uzeti i puni plijen, ali i ništa. Na kraju sam zadovoljan pobjedom i dva boda. Šteta drugog seta, imali smo vodstvo, ali igračice kao da su se uplašile pobjede. Na kraju su je izborile i zaslužile - zadovoljan je Miroslav Đekić, trener Osijeka, koji nakon dva domaća ogleda na kontu ima pet bodova i drži vrh tablice. N. Benčina
OSIJEK*3

NOVA GRADIŠKA*2

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 150. Suci: Pišćak (Belišče) i Horvat (Vinkovci).

OSIJEK: Dugandžić, Đurić, Karatović, Lovrić, Nikolić, Štebih, Grahovac, Merkaš, Šimunec, Gadžić, Žulj, Jurić.

NOVA GRADIŠKA: Matanović, I. Papac, Engerini, Kovač, A. Papac, B. Papac, Pavić, Zirn, Dautović, Čeliković.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:18, 22:25, 23:25, 25:16, 15:10
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike