Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA ZAKLJUČILI PRIPREME U VELIKOJ

Dugandžić se ozbiljno nameće, Hajradinovićev "fair play" potez naljutio Zekića
Objavljeno 15. listopada, 2018.

Nogometaši Osijeka zaključili su još jedne minipripreme u Velikoj. Odlazak u Zlatnu dolinu sada je već postao tradicionalan tijekom reprezentativnih stanki. Bijelo-plavi tamo se osjećaju ugodno, imaju dobre uvjete za rad, a i nije im problem dobiti sparnig s nekim od BiH prvoligaša.


Stoga i nije čudno što se trener Zoran Zekić odlučuje na te boravke u Velikoj, jer uz sve nabrojeno uvijek je dobro da momčad bude zajedno. Ovaj put te su minipripreme bile nešto drugačije. S obzirom na priličan broj darovitih i nedovoljno oporavljenih igrača te na to da je neke prvotimce prepustio Dini Skenderu u B momčadi koja je igrala derbi protiv Varaždina, Zekić nije mogao previše toga uigravati za susret protiv Rudeša.
- Nisam mogao pripremati baš ništa jer su nam nedostajali igrači na nekim pozicijama. U taj susret s Mladosti nismo ušli baš koncentrirano. U prvih deset minuta bili smo neozbiljni i mogli smo gubiti s 2:0. Kasnije smo se sredili i onda je sve izgledalo mnogo bolje - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.
Ipak, jedan ga detalj baš nije oduševio. Naime, u 63. minuti dosuđen je kazneni udarac za Osijek, ali je Haris Hajradinović umjesto udarca na vrata loptu lagano gurnuo pokraj njih, želeći tako pokazati da je sudac pogriješio.
- Ne odobravam takav potez. On nije sam smio donijeti takvu odluku, ali neću o tome javno razglabati. No, porazgovarat ću s njim o tim stvarima. Ako nije želio pucati, trebao je kazneni udarac prepustiti nekom drugom. Uostalom, kasnije su trebala biti dosuđena još dva kaznena udarca za nas, ali nisu. Nije na Hajradinoviću da sudi utakmice, nego da ih igra - smatra Zekić.
No, bilo je i stvari koje su navukle treneru osmijeh. Potencijalni povratnik u Gradski vrt Marko Dugandžić zabio je dva pogotka.
- Moram priznati kako sam jako zadovoljan s onim što pokazuje Dugandžić. Razumije što od njega tražim na terenu, osim toga naš je igrač, ponikao u Gradskom vrtu, što je nama posebno važno. Volio bih ga imati u kadru, ali sad tek treba vidjeti možemo li si ga financijski priuštiti. O tom dijelu još nismo razmišljali - otkriva Zekić.
Naravno jednim okom Zekić je pratio i događanja u Gradskom vrtu gdje je druga momčad uvjerljivo pobijedila Varaždin na krilima Pilja i Špoljarića.
- Vesele njihove dobre igre za B momčad. To je jedini način na koji mogu skrenuti pozornost na sebe i biti priključeni prvoj momčadi. Pilj je već s nama, a uskoro će biti i Špoljarić, samo neka nastave tako. Već sam ranije rekao kako kada jednom povučem Špoljarića on se više neće vraćati u drugu momčad. To će se najvjerojatnije dogoditi tijekom zimske stanke, jer sada imamo dosta igrača na toj poziciji koju on igra, pa do zime moramo napraviti planove kako osloboditi prostor za njega - zaključio je Zoran Zekić, trener Osijeka. D.Keler
OSIJEK**3 (2)

MLADOST**0

VELIKA - Stadion u Velikoj. Gledatelja: 100. Sudac: Dario Brkić (Požega). Strijelci: 1:0 Dugandžić (12), 2:0 Marić (22), 3:0 Dugandžić (64).

OSIJEK: Malenica, Škorić, Tomelin, Lončar, Janža, Pušić, Kamenar, Bočkaj, Pervan, Dugandžić i Marić. Još su igrali: Santini, Kuprešak, M‘Pinda, Grgić, Benić, Hajradinović. J. Barišić, Stanić.

MLADOST: Velić, Nikolić, Delić, Hreljić, Isaković, Marković, Welbeck, Alihodžić, Guzina, Ab. Mujagić, Anđušić. Još su igrali: Bukvić, Abdulahović, Diallo, Asani, Biber, Dragutinović, Atajić, Pandža, Aj. Mujagić i Vehab.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike