Sport
PRVO SLAVLJE “BROKERA”

Šrkljevo slomljeno u prvom poluvremenu
Objavljeno 14. listopada, 2018.
Nemamo onaj “killer instinct” da dodatno dotučemo protivnika, rekao je Vladimir Krstić, trener Vrijednosnica Osijek

Probili su led košarkaši Vrijednosnice Osijeka i upisali su prvu ovosezonsku pobjedu. Ona je stigla u sklopu 2. kola HT Premijer lige i ostvarena je protiv suparnika koji je u Gradskom vrtu posljednje dvije sezone bio i više nego neugodan. No, ovaj put sastav Škrljeva nije mogao parirati raspoloženom domaćinu koji je potpunu dominaciju obilježio i efikasnom igrom. Nije bila "stotka", trebala je, ali nije loše ispalo ni ovako.


Prvi preduvjet za ostavrenje cilja bio je ostvaren i prije početka. "Brokeri" su nastupili u kompletnom sastavu, što kod gostiju nije bio slučaj (nedostajali Barnjak i Amerikanac Williams). No, bez obzira na to, Osječani su očekivali težak zadatak, ali na kraju ipak nije bilo tako zahtjevno.
- Iako nekompletno, Škrljevo ima svoju kvalitetu, posebice u američkom duetu koji nam je i zadavao najviše problema. No, mi smi imali mnogo jačih aduta, bili smo raspoloženi kao momčad i na kraju smo, moram reći, lakše od očekivanja stigli do prve pobjede - kaže trener Vladimir Krstić.
Da će biti raspoložen, domaćin je pokazao već u prvoj dionici, u kojoj je zabio 30 poena. Nju je obilježio Ozren Pavlović s deset od svojih ukupno 15 postignutih poena. Otišlo se prvi put i na dvoznamenkastu razliku (30:18) te je izgledalo da gostujući otpor neće potrajati. Ipak mali zastoj "brokeri" su imali do sredine druge četvrtine, pa je u 16. minuti bilo zasvega 41:38. Achraf Yacoubou vukao je goste pri hvatanju priključka, ali on se ipak nije dugo održao. Osječka serija 13:0 vratila je sigurnost koja nije bila ugrožena ni u preostalih 20 minuta.
- Uspjeli smo ih slomiti u završnici druge četvrtine, ali rekao sam igračima da posao još nije završen. Stoga smo treću dionicu odigrali u istom ritmu, a kada smo otišli na više od 20 razlike, bilo je je jasno da bodovi ostaju kod kuće. Jako sam zadovoljan kako smo odradili ovaj susret, priznaje Krstić, koji je ipak malo morao podići glas, nakon što su njegovi igrači pokazali znakove opuštanja na ulasku u posljednju četvrtinu. U 29. minuti bilo je najvećih +27 (81:54), a onda je Škrljevo na brzinu napravilo seriju od 14:4.
- Nemamo onaj "killer instinct" da dodatno dotučemo protivnika, igrači su u svojim glavama očito već upisali pobjedu. Nije se ona više mogla ugroziti, stoga ne treba cjepidlačiti. Bili smo dobri, efikasni, trebamo tako i nastaviti - kaže tener Vrijednosnice Osijeka, koja se svojim navijačima predstavila u dobrom svjetlu. Ipak je ovo nova momčad, a oni koji su prvi put zaigrali u Gradskom vrtu ostavili su dobar dojam. Pavlović je vukao u prvom dijelu, nakon toga se razigrao Abdul Malik Abu, koji je dominirao pod obručima (17 poena i 11 skokova), dok je Franko Šango pokazao da je kvalitetan šuter (trice 4-7, 12 poena). Iako je vidljivo da nije spreman i povratnik Jakov Mustapić odradio je svoju rolu (16 poena), kao i ostali koji će imati vremena da pokažu koliko vrijede. Sezona je tek krenula, najvažnije da se na prvu pobjedu nije dugo čekalo.
Nino Benčina
VRIJED. OS *97

AO ŠKRLJEVO*79

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 200. Suci: Dožai, Jovović, Galić.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Pavlović 15 (2-4), Ihring 9 (3-4), Maskaljević, Boras, Mustapić 16 (5-8), Perić 8 (2-3), Abu 17 (1-3), Šango 12, Darling 5 (1-2), Turalija 6, Vrkić 9 (3-3).

ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Šarac 4 (2-2), Yacoubou 17 (4-4), Spence 20 (6-8), Štemberger 12 (5-6), Ušić 8 (2-4), Kolić 2, Krajina, Kučan 11 (2-2), Cvitković, Krstanović 5 (2-4).

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 30:21, 24:19, 29:18, 14:21
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike