Regija
JESENSKO UREĐENJE

Na županjskim ulicama tisuće maćuhica, tulipana, grmova...
Objavljeno 14. listopada, 2018.
ŽUPANJA - Djelatnici Čistoće Županja već godinama pridaju veliku pozornost hortikulturi i uređenju grada. Ove jeseni županjske ulice krasit će više od 8000 maćuhica, a prema podacima Mande Đurić, voditeljice u ovoj gradskoj komunalnoj tvrtki, bit će posađeno i oko 4000 lukovica tulipana koji će svojim šarenilom na proljeće oživiti grad i dati mu poseban štih. U najužem središtu Županje djelatnici Čistoće zasadit će i oko 200 ukrasnih trajnica i 250 ukrasnih grmova. Nedavno je i direktor tvrtke Ante Klanac najavio kako će novi izgled dobiti i krakovi kružnog toka na križanju Strossmayerove i Ulice dr. Franje Račkog. Nove trajnice bit će posađene i na raskrižju Zagrebačke i Dr. Račkog, gdje su šimširi oboljeli i treba ih zamijeniti.
- Rekao bih kako će na kružnome toku sadnjom novih vrsta taj dio grada dobiti moderniji izgled. Planiramo, u suradnji s Upravnom odjelom za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županje, ove jeseni obnoviti i dio drveća, odnosno drvoreda u pojedinim dijelovima grada te se planira zasaditi oko 150 novih stabala - najavio je direktor Čistoće Ante Klanac.
ijekom prošle godine, prema podacima Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, zasađeno je čak 16.427 cvjetnih sadnica, 150 trajnica, 4.300 lukovica tulipana, 170 ukrasnih grmova te 191 sadnica drveća. M.L.O.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca