Osijek
SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE PODRUŽNICE HLS-A

"Naši su liječnici u letargiji i to je problem kojeg moramo riješiti"
Objavljeno 15. listopada, 2018.
Nastupom HKUD-a Osijek 1862 počela je u subotu u Pastoralnom centru nadbiskupije, Vikarijatu, Godišnja skupština Hrvatskog liječničkog sindikata podružnice Osječko-baranjske županije. Prva je ovo svečana skupština nakon što je prošle godine izabrano novo vodstvo županijskog HLS-a, na čelu sa anesteziologom dr. med. Hrvojem Černohorskim koji je podnio izvještaj o radu.
- Naši su liječnici u letargiji i to je problem kojeg moramo riješiti. Također, težimo dobrobiti u odnosu prema poslodavcu, a velik su problem prekovremeni neplaćeni ili loše plaćeni sati. Inače, želimo osiguravati i unaprijediti interese naših članova i njihova prava prema radu i u radu, a sve radimo prema Statutu HLS-a planom i programom rada – naglasio je dr. Černohorski, uz kojeg je, kao predsjednika, za zamjenika izabran dr. spec. neurolog Denis Hafner-Čerski, a tajnica je dr. spec. neurologije Tea Mirošević-Zubonja. Inače, podružnica HLS-a Osječko-baranjske županije broji 234 člana, a predsjednik, dr. Černohorski Vjeruje da će članovi, ali i oni koji to još nisu, vidjeti svoj interes u HLS-u te da će se broj povećati.
Podsjetimo, prošle godine izvršni odbor HLS-a Osječko-baranjske županije na čelu s dr. Leticijom Drndić-Antolić, dao je kolektivnu ostavku, nakon čega je neko vrijeme to tijelo bilo bez vodstva. Subotnju Godišnju skupštinu u Osijeku došla je podržati i Linda Rossini Gajšak, tajnica Središnjice HLS-a u Zagrebu te zamjenik župana Petar Lagator. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKI CRVENI KRIŽ ISPUNIO ŽELJU TRIMA BAKICAMA IZ SILAŠA

Olga (90), Marija (80) i Mileva (79) prošetale gradom nakon 30 godina

2

SANACIJA MOSTA DR. FRANJE TUĐMANA

Radovi su trebali trajati 8 dana, ali će se odužiti do kraja studenoga

3

GRAĐANI JOŠ UVIJEK NE ZNAJU KAMO ODLOŽITI ODREĐENI OTPAD

Alufolija u zelene kante,
tetrapak u plave, stiropor
na reciklažno dvorište

oglas