Crna kronika
NAKON TRAGEDIJE KOD KARLOVCA

Prosvjed mještana zbog smrti dječaka
Objavljeno 14. listopada, 2018.
U karlovačkoj četvrti Turanj, u nedjelju je održan prosvjed zbog prometne nesreće u kojoj je u petak u naletu šlepera poginuo 10-godišnji dječak na biciklu. Nesreća se dogodila u blizini pješačkog prijelaza, a još uvijek nije poznato je li dječak bio na biciklu ili ga je gurao pokraj sebe. Dječak je od posljedica udara pao na kolnik i zajedno s biciklom završio ispod šlepera. Nažalost, ozljede su bile preteške, pa je učenik četvrtog razreda osnovne škole preminuo na mjestu nesreće.
Kako prenosi Kaportal, mještani već godinama mole da se na tom dijelu prometnice postave kamere, upozoravaju da mnogi prolaze kroz crveno na semaforu, ne poštuju ograničenje brzine koje je ionako preveliko, da je pješački prijelaz u zavoju, pa pri malo bržoj vožnji može doći do tragedije. Mještani Turnja ogorčeni su nesrećom i daju do znanja policiji i gradskim strukturama da je krajnje vrijeme da se nešto napravi s pregustim prometom i velikim brojem vozača koji krše prometna pravila. "Naši su glavni ciljevi da se već drugi tjedan na Turnju postave ležeći policajci i kamere, da se sljedećih dana krene u gradnju nogostupa u Sajevcu, a glavni je cilj da se što prije krene u gradnju obilaznice. Nažalost, sve to neće vratiti život 10-godišnjaka", poručila je jedna od organizatorica prosvjeda. Mještani Turnja napomenuli su kako će se okupljati svake nedjelje do ispunjavanja njihovih zahtjeva.M.Bu.
OTKLIZAO S CESTE I POGINUO
Istarska je policija izvjestila o detaljima nesreće koja se za vikend dogodila kod Novigrada. Motociklist je upravljao motociklom Yamaha R1 te je u jednom trenutku, iz još neutvrđenih razloga, pao i otklizao izvan ceste, udarivši pritom u stablo. Preminuo je na mjestu nesreće, a motocikl se zaustavio nekoliko desetaka metara dalje. Kako se neslužbeno doznaje, mladić se kretao iz smjera Novigrada prema Poreču te je u jednom blagom zavoju, prilikom pretjecanje vozila, otklizao s ceste. Mladić je 20. žrtva ove godine na istarskim prometnicama.
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike