Sport
DRUGA HNL

Osječani razbili lidera
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Uvjerljivu pobjedu postigao je Osijek II u derbiju 8. kola kola Druge HNL protiv lidera Varaždina. Odigrali su Osječani vrlo dobru utakmicu i nadigrali Varaždince koji nisu imali rješenja za raspoloženi tandem bijelo-plavih Pilj- Špoljarić koji je bio umiješan u sva tri pogotka. 
Prvu priliku imali su gosti. U 5. minuti Havelka je lijepo na malom prostoru okrenuo Talysa, pa odmah pucao sa desetak metara iskosa zamalo pored desne vratnice. Osječani su bili agresivniji i nisu repspektirali lidera, a takva im je igra donijela lijepu priliku u 16. minuti. Bila je lijepa akcija Štrkalja, Špoljarića i Pilja, a ovaj potonji je u njezinoj završnici lijepo okrenuo svog čuvara, pa sa desetak metara ciljao u gornji lijevi kut no udarac je završio preko vrata. Uslijedilo je 15-ak minuta ravnopravne igre u kojoj nije bilo uzbuđenja, a sadržajniju završnicu prvog poluvremena najavio je Brezovec u 32. minuti kada pokušao iz slobodnog udarca sa 22-23 metra, ali je i on prebacio vrata. Osijek je na tu prijetnju odgovorio na najbolji mogući način – pogotkom.  Igrala se 35. minuta kada je Soldić izveo udarac iz desnog kuta, a u buketu igrača ispred Mrmića najbolje se snašao Špoljarić i glavom proslijedio loptu u desni kut – 1:0. Minutu prije odmora najbolji strijelac Osječana bio je u još jednoj odličnoj prilici. Pilj ga je idealno uposlio, Špoljarić je između dvojice suparnika izborio poziciju za udarac, ali je svoja vrata na vrijeme napustio Mrmić i uspio spriječiti novi pogodak u svojoj mreži.  Odmah na početku drugog dijela mogao je Pilj povećati prednost Osječana nakon što ga je odlično poslužio Špoljarić, ali je Mrmić još jednom spasio svoju mrežu. Varaždinci su nakon toga napravili pritisak koji nije donio veće opasnosti za mrežu bijelo-plavih, a u 63. minuti Osječani su uspjeli udvostručiti svoju prednost. Štrkalj je lijepo proigrao Čakarića, a ovaj u sredini pronašao Pilja kojem nije bilo teško iz neposredne blizine poslati loptu u mrežu – 2:0. Osijek je do kraja pobjedu učinio još uvjerljivijom kada je u 82. minuti Mrmić odbio dobar udarac Špoljarića sa 12-13 metara iskosa, a sve je pratio Šutalo i odbijanac iz blizine poslao u mrežu.  D.Keler 

Osijek II – Varaždin 3:0 (1:0)


OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 304. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić) - 7. Strijelci: 1:0 Špoljarić (35), 2:0 Pilj (63), 3:0 Šutalo (82).
OSIJEK II: Barešić 7, Šutalo 6,5, Ćosić 6,5, Bagadur 7, Čakarić 6,5, Plum 6,5 (od 79. Hudećek -), Soldić 7, Tayls 6,5, Pilj 8 (od 76. Barišić), Špoljarić 7,5 (od 84. Marin), Štrkalj 6,5.
VARAŽDIN: Mrmić 6, Banidele 5,5, Ćelić 5, Senić 5, Martinaga 5,5(od 75. Glavica -), Brezovec 5,5(od 46. Težak 5,5), Jertec 5,5, Golubar 5, Havelka 6 (od 46. Sačer 5), Vuk 5,5, Benko 5,5.
Žutih i crvenih kartona nije bilo.
IGRAČ UTAKMICE:  MARIN PILJ (OSIJEK II)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike