Sport
OSIJEK II PROTIV VARAŽDINA

Osječani sudar s vodećima dočekuju nekompletni
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Pred nogometašima Osijeka II jedan je od najtežih ispita. Danas (subota) u Gradski vrt dolazi vodeća momčad prvenstva Varaždin. Zbog reprezentativnih akcija trener Osječana Dino Skender ne može računati na Stjepana Radeljića (BiH), Mihaila Caimacova (Moldavija) te Mirlinda Dakua (Kosovo), koji su sa svojim selekcijama. Uz to razbolio se i kapetan Mihael Žaper, pa je i njegov nastup pod upitnikom. Uz sve to Skender mora voditi računa i o "kvoti 5" koja ga ograničava da u zapisnik uvede više od pet igrača starijih od 21 godine. S obzirom na važnost susreta situacija nije idealna, ali Skender je već navikao na akrobacije.
- Žao mi je što se Varaždincima nećemo moći suprotstaviti u najjačem sastavu, ali nemamo izbora. Utakmica ima status derbija, ali, prema mome mišljenju, Varaždinci su favoriti, jer imaju iskusnu momčad, a i njihova pozicija na tablici dovoljno govori o njihovoj snazi - kazao je Dino Skender, trener Osijeka II.
Njegova momčad svima je ove sezone bila vrlo tvrd orah. Da nije tako ne bi uz sva ta tumbanja držala četvrto mjesto.
- Naravno da se nećemo predati. Idemo se boriti kao i dosad, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Pokušat ćemo ih iznenaditi, što neće biti lako, jer će se oni, nakon što su doživjeli neugodno visok poraz od Dinama II u prošlom kolu, sigurno trgnuti i kod nas doći širom otvorenih očiju - kaže Skender.
Zbog svih tih kadrovskih manjaka Skender je dobio dva igrača koji su inače članovi prve momčadi - Marina Pilja i Tomislava Štrkalja. Za igru Osijeka II posebno je važan Pilj koji daje ritam i probojnost, a Štrkalj bi, pak, trebao olakšati posao prvom klupskom strijelcu Špoljariću u vrhu napada.
Što se gledatelja tiče na snazi je uobičajen režim ulaska kada su u pitanju susreti Osijeka II. Otvoren će biti donji dio zapadne tribine na koju će se moći ući kroz ulaz G5 (sjeverozapad), a ući se može sa svim tipovima godišnjih ulaznica. Utakmica se igra danas (subota) s početkom u 15 sati.
Vjerojatni sastav: Kukić, Bagadur, Šutalo, Ćosić, Čakarić, Soldić, Marin, Pilj, Talys, Špoljarić, Štrkalj. D.Keler
Osječanima će protiv Varaždina nedostajati tri mlada reprezentativca Stjepan Radeljić (BiH), Mihail Caimacov (Moldavija) i Mirlind Daku (Kosovo).
Najčitanije iz rubrike