Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Vrijeme je i da Škrljevu kažu stop u Osijeku
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Subotnji gost u Gradskom se vrtu dobro osjeća, iz njega je dvije posljednje sezone odnio bodove

Stigla je i domaća ovosezonska premijera za košarkaše s Drave. U sklopu 2. kola HT Premijer lige, Vrijednosnice Osijek dočekuju Adria Oil Škrljevo. Možda bi bilo poželjnije da je prvi suparnik u Maloj dvorani Gradski vrt netko drugi, jer stiže momčad koja se u gradu na Dravi osjeća vrlo ugodno. Posljednje dvije sezone "brokeri" su im morali čestitati i prepustiti bodove, a što, vjerujemo, neće biti slučaj i ove subote.


- Nećemo se opterećivati s onim što je bilo, iako je činjenica da ih nismo dobili u našoj dvorani. No, učinit ćemo sve da se stvari promijene u našu korist. Imamo veliku želju domaću premijeru okončati kao pobjednici - kaže trener Vladimir Krstić, koji još ni sam ne zna što može očekivati od svoje nove momčadi. Kažemo nove, jer je devet lica u svlačionicu stiglo ovog ljeta i rane jeseni, roster je kompletiran tek ovog tjedna.
- Prije šest dana kod Cedevite smo nastupili znatno oslabljeni. Ozljede Ihringa i Turalije su nas poremetile, kao i nemogućnost nastupa Pavlovića, koji nije bio registriran na vrijeme. Nije bilo ni Mustapića, koji je tek prije nekoliko dana odradio pravi trening s punim kontaktom, ali svi oni bit će sada na raspolaganju. Ozljede su sanirane, ali ostaje upitno koliko će moći dati protiv zahtjevnog suparnika - pita se trener "brokera", koji će ipak imati veću mogućnost rotacije, a to mu je u Zagrebu bilo onemogućeno.
- Šteta što kod prvaka nismo bili svi na okupu i zdravi, jer smatram da bismo imali što za reći na toj utakmici. Usprkos porazu, vidjele su se i neke dobre stvari. Primjerice, Boras je pokazao da se na njega može računati, Abu je odradio dobru napadačku rolu. Imali smo problema u tranziciji, posebno kako je utakkmica odmicala, čemu su pridonijeli i problemi s kadrom koji je sada kompletan - kaže trener Osječana.
Škrljevo je na otvaranju prvenstva upisalo domaći poraz od Cibone, a bilo bi poželjno da prvu pobjedu upiše negdje drugdje, a ne u Gradskom vrtu.
- Bili su prošle sezone hit prvenstva, imaju i sada dobru momčad. Tu su tri Amerikanca, a jedan im nije igrao protiv Cibone. Imaju iskustvo koje im nosi Štemberger, a dobro poznamo i njihovu centarsku liniju, jer ju čine naša dva bivša člana, Krajina i Ušić. Bit će zahtjevno, ali znamo što želimo - naglasio je Krstić.
U ostalim utakmicama 2. kola sastaju se: Zabok - Zadar, Gorica - Bosco, Alkar - Hermes Analitica (svi subota), Split - Cedevita (nedjelja) i Cibona - Šibenik (ponedjeljak).
Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike