Novosti
ŽIVI ZID PROZIVA DORH DA SU RADILI POVRŠNO

Proširuju prijavu protiv Plenkovića i Marića
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Čelnik Živog zida Ivan Sinčić najavio je proširenje kaznene prijave u slučaju Agrokor protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića, bivšeg predsjednika Sabora Bože Petrova i "ostalih borgovaca" s obzirom na to da su se u javnosti od podnošenja prvobitne prijave pojavile nove informacije.
- Saznali smo da nije bilo dva, nego osam sastanaka skupine Borg, da je bilo tajnih sastanaka Marića na Pantovčaku, a objavljene su i informacije da su konzultanti u Agrokoru novac primali od 10. travnja 2017. godine, dva tjedna prije nego što su došli tamo - kazao je Sinčić, dodajući kako to pokazuje uzročno-posljedičnu vezu, za koju DORH tvrdi da ne postoji.
Glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić ocijenio je kako je DORH nakon njihove prve prijave vrlo površno radio i ispitao malo svjedoka. "Tražimo da se pozove veći broj svjedoka i da se ispitaju okolnosti koje su izišle na vidjelo nakon iskaza svjedoka u prvoj prijavi", kazao je. Po njemu, važan je element iz iskaza bivšeg izvanrednog povjerenika Vlade za Agrokor Ante Ramljaka, koji je kazao da ga je osobno kontaktirao bivši predsjednik Sabora Petrov i rekao mu da bi ga Most predložio za izvanrednog povjerenika, zbog čega treba pozvati i Petrova da svjedoči. I.Bošnjak/H