Regija
JEDNA OD NAJUSPJEŠNIJIH U HRVATSKOJ

Deset godina Razvojne agencije VIDR-a
Objavljeno 12. listopada, 2018.
VIROVITICA - Jedna od najuspješnijih razvojnih agencija u Hrvatskoj, VIDR-a Virovitičko-podravske županije proslavila je deset godina rada. Svečanost je održana u restoranu Zlatni Klas u Otrovancu gdje je Agenciji rođendan čestitala Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Ravnateljica VIDR-e Emina Kovač nazočnima je iznijela nekoliko značajnih činjenica o agenciji.
- Od 2008. godine VIDR-a je u suradnji sa Županijom, općinama, poduzetnicima i gospodarstvenicima provela 251 projekt ukupne vrijednosti veće od 116 milijuna eura. Iza njih su obnovljeni dvorci, škole, vrtići, bolnice, domovi zdravlja i nova oprema za poljoprivrednike – rekla je Kovač. Proslavi su nazočili i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric jedan od ravnatelja ove agencije kroz deset godina, virovitičko-podravski župan Igor Andrović te svi djelatnici. Na kraju je prikazan film o VIDR-i koji su snimili Matija Turkalj i Kristijan Toplak, u kojem je prikazan presjek prvih deset godina ove razvojne agencije.
Upravo zahvaljujući VIDR-i, Virovitičko-podravska županija danas je najuspješnija hrvatska županija po povlačenju europskih sredstava po glavi stanovnika.V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike