Regija
UDRUGA DAR DOBROTE

Socijalnoj samoposluzi u Našicama nedostaje hrane, mole za pomoć
Objavljeno 13. listopada, 2018.
NAŠICE - Zahvaljujući prije svega Humanitarnoj udruzi Dar dobrote Našice i entuzijazmu Roberta Kresića te volontera, socijalna samoposluga i dalje uspijeva pomagati najsiromašnijima. U ovim jesenskim danima korisnici socijalne samoposluge nestrpljivo čekaju ponedjeljak i četvrtak, dane kada jednom mjesečno imaju pravo dobiti prehrambene artikle i higijenske potrepštine. No nakon ljeta police zjape prazne. Higijenskih potrepština za sada ne manjka, no crveni je alarm za hranu. Nema dovoljno namirnica kao što su ulje, brašno, šećer, konzervirana hrana, trajno mlijeko i dječja hrana.
Iz socijalne samoposluge apeliraju da sugrađani donesu hranu u ponedjeljak i četvrtak od 17 do 19 sati, kada se odvija podjela za korisnike. Volonteri socijalne samoposluge danas (subota) u jednom će trgovačkom centru prikupljati hranu.
- Unatoč tome što kupujemo hranu kada pojedinih artikala nedostaje, to nije dostatno da se police održe punima. Jedini trgovački lanac koji dopušta akcije prikupljanja hrane za socijalnu samoposlugu trenutno je Konzum, no ni ta mjesečna akcija nije dostatna da bi se police održale punima – kaže predsjednik udruge Dar dobrote i voditelj socijalne samoposluge Robert Kresić.
Ističe da u ovim teškim vremenima ne smijemo zaboraviti najugroženije, jer siromaštvo nije izbor, ali pomaganje jest te vodeći se time ne smijemo zaboraviti da nema veće vrijednosti od ljudskog života.S.Fridl
Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike