Crna kronika
NASTAVLJA SE NIZ KRAĐA NAD STARIJIMA

Višnjevčanku pokrala njegovateljica
Objavljeno 13. listopada, 2018.
VIŠNJEVAC - Nastavlja se niz krađa i pljački osoba starije životne dobi, kako na širem osječkom, tako i na području cijele Hrvatske.
U srijedu je bespomoćnu staricu u Višnjevcu pokrala žena koja joj je trebala pomoći.
- Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 37-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teška krađa. Tijekom prijepodnevnih sati 11. listopada, kao njegovateljica 77-godišnjakinje, iskoristila je njezinu bespomoćnost te iz sobe kuće u Višnjevcu ukrala nakit vrijedan više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Istoga dana oko podne, u Susedgradu je 79-godišnjakinja nepoznatoj ženi koja joj se lažno predstavila predala više desetaka tisuća kuna. Večer ranije, u srijedu, u zaseoku Razbojište, na području Senja, razbojnici su ušli u kuću 80-godišnjakinje, fizički je napali i lakše ozlijedili te joj ukrali novac. Prošloga petka napadnuta je, vezana i opljačkana 85-godišnjakinja u Kutjevu. Dva maskirana razbojnika ukrala su joj nakit.
Početkom listopada dvije su nepoznate osobe prezentirale rad masažera u stanu 86-godišnjakinje u Osijeku, pri čemu su starici ukrale više tisuća kuna. Prošli ponedjeljak dvije su nepoznate osobe došle u stan 86-godišnjakinje u Prolazu Josipa Leovića u Osijeku. Pril prezentaciji masažera iskoristile su neoprez 86-godišnjakinje i ukrale joj više tisuća kuna. U Livani, 2. listopada, u kuću 82-godišnjakinje, nakon telefonskog poziva, došle su dvije osobe predstavljajući se kao djelatnici pošte. Zatražili su od 82-godišnjakinje novac koji ima, govoreći joj da joj novčanice nisu ispravne i da ih treba zamijeniti. Nakon što im je starica dala više tisuća kuna, lopovi su pobjegli.
- Upozoravamo građane da ako se susretnu s nepoznatim osobama, takve nipošto ne puštaju u stanove, ili u kuće, posebice da im ne predaju svoj novac, ili druge vrijedne stvari. U slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima, ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, ODMAH obavijeste policiju na broj 192 - upozoravaju iz policije.S.Lacić
 
Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi