Učionica
ODRŽANA JOŠ JEDNA EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA

Ove godine u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Puli, iduće godine i u Osijeku
Objavljeno 12. listopada, 2018.

Europskoj je noći istraživača, kao višegodišnjoj inicijativi Europske komisije, cilj približiti znanost javnosti te mnogim aktivnostima progovoriti o važnosti znanosti za društvenu zajednicu, o važnosti znanstveno-istraživačkoga rada te o europskim i nacionalnim politikama u znanosti.


Europska noć istraživača tradicionalno se odvija posljednjega petka u rujnu, od 17 do 22 sata. Njezina je organizacija u Republici Hrvatskoj glavna aktivnost projekta Techno-Past Techno-Future: European Researchers´ Night koji je financiran u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014. – 2020. – Obzor 2020., a koji koordinira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s projektnim partnerima (Institut za društvena istraživanja, Institut Ruđer Bošković, Staroslavenski institut, Institut za jadransku kulturu i melioraciju krša, Mediteranski institut za istraživanje života, British Council, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Hrvatsko katoličko sveučilište, Sveučilište Sjever i Hrvatska zaklada za znanost).

Europska noć istraživača ove je godine održana 28. rujna 2018. u četirima hrvatskim gradovima (Zagreb, Split, Rijeka, Pula), a 27. rujna 2019. godine Pulu će zamijeniti Osijek održavanjem događanja „Tržnica budućnosti“. Spomenuta aktivnost dio je tematske skupine Strossmayer Days, sadržajno povezujući gospodarski razvoj i razvoj poljoprivrede na koje je Strossmayer u svoje vrijeme imao snažan utjecaj.
Lidija GETTO
„Tržnica budućnosti“ 27. rujna 2019. u Osijeku
U dvorištu zgrade Rektorata Sveučilišta u Osijeku na „Tržnici budućnosti“, povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost, bit će predstavljena hrana budućnosti te poljoprivredni proizvodi za budućnost. Glavnom događanju prethodit će mnogo aktivnosti koje će se odvijati od lipnja do kraja rujna 2019., a koje će pripremati sastavnice Sveučilišta u Osijeku u dvjema tematskim skupinama: Strossmayer Days i Technopast. U realizaciji tih osječkih aktivnosti sudjelovat će predstavnici Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.
Možda ste propustili...

POTVRĐENA IZVEDBA DVAJU NOVIH STUDIJSKIH PROGRAMA NA FILOZOFSKOM FAKULTETU OSIJEK

Osniva se preddiplomski studij Povijest umjetnosti, kreće diplomski studij Sociologija

PROF. DR. SC. ALEKSANDAR VČEV, DR. MED. DEKAN FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO OSIJEK

„Buduće i sadašnje medicinske djelatnike sustavno potičemo na cjeloživotno obrazovanje“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIDIJA BARIĆ DR. MED., DOBITNICA NAGRADE „ZA ŽENE U ZNANOSTI“ U 2018. GODINI

Nakon što doktoriram imam želju teme kojima se bavim u znanosti primijeniti u pedijatriji

2

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Jedinstvena institucija koja podjednako razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i ozbiljan znanstveno-istraživački rad