Učionica
IZVRSTAN KONCERTNI CIKLUS DOŽIVIO VIŠE OD 100 IZDANJA

„Osječka glazbena srijeda“ privlači sve više publike
Objavljeno 12. listopada, 2018.

Sa željom da građanima Osijeka i drugim građanima pruži „glazbu kao zvonku radost“, nekolicina je entuzijasta početkom 2012. godine pokrenula koncertni ciklus „Osječka glazbena srijeda“ pa su tako, pod vodstvom umjetničkoga voditelja red. prof. art. Davora Bobića, zaživjeli koncerti koji su počeli privlačiti sve veći broj gledatelja i slušatelja.


Na samom početku stvaranja novoga koncertnoga ciklusa organizaciju je preuzeo Muzej Slavonije Osijek pa je dobio naziv „Osječka muzejska glazbena srijeda“, a koncerti su se održavali u prostorima Muzeja. S obzirom na sve veće zanimanje publike i povećanje broja koncerata, Grad Osijek u potpunosti preuzima taj glazbeni projekt te se naziv ciklusa mijenja u „Osječka glazbena srijeda“. Ustrajnost i dosljednost u koncepciji rada te kontinuiranost u terminima izvođenja koncerata dovodi sve više publike na svaki koncert.
U šestoj koncertnoj sezoni održan je i 100. koncert „Osječke glazbene srijede“ uz nastup Jazz orkestra Oružanih snaga RH, a ovoga mjeseca, 17. listopada 2018., započinje sedma koncertna sezona nastupom ansambla Camerata Cantilly u Franjevačkoj crkvi sv. Križa u Tvrđi. Može se sa sigurnošću reći da „Osječka glazbena srijeda“ daje prepoznatljiv imidž i djeluje kao pozitivan čimbenik u javnom, društvenom i kulturnom životu grada. Lokalna sastavnica pretvorena je u međunarodnu suradnjom s glazbenicima iz inozemstva. Od 2012. godine na koncertima u okviru „Osječke glazbene srijede“ nastupilo je više od 180 glazbenika iz 12 država (Ukrajina, Australija, Japan, Rusija, Azerbajdžan, Izrael, SAD, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Češka i Mađarska), a ta je međunarodna suradnja od iznimne kulturne, turističke i financijske važnosti.
Blanka GIGIĆ KARL
Od 14 do 16 koncerata godišnje
„Osječka glazbena srijeda“ jedini je neprekidni koncertni ciklus na području Slavonije i Baranje te nudi kvalitetan i raznovrstan umjetnički program. Koncerti se izvode na različitim lokacijama u gradu i primjereni su širokoj populaciji građana. Godišnje se održava od 14 do 16 koncerata koji su besplatni za publiku. Uz pokretača i umjetničkoga voditelja Davora Bobića, u organizaciji i održavanju ciklusa sudjeluje stručni tim s Odsjeka za novu glazbu kao i studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Možda ste propustili...

DONESENA VAŽNA ODLUKA NA 7. SJEDNICI SENATA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Utvrđen Pravilnik o cjeloživotnom učenju Sveučilišta u Osijeku

VELIKA POMOĆ AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA U ORGANIZACIJI TRADICIONALNOGA DOGAĐAJA

Sadašnji i alumni studenti Akademije dali poseban doprinos 27. SLUK-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIDIJA BARIĆ DR. MED., DOBITNICA NAGRADE „ZA ŽENE U ZNANOSTI“ U 2018. GODINI

Nakon što doktoriram imam želju teme kojima se bavim u znanosti primijeniti u pedijatriji

2

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Jedinstvena institucija koja podjednako razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i ozbiljan znanstveno-istraživački rad