Učionica
MEDICINSKOM FAKULTETU OSIJEK ODOBRENA TRI PROJEKTA

Sanacija krovišta i adaptacija zgrade te dva nova studijska programa
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Suočeni s prostornim problemima, uprava i djelatnici Medicinskoga fakulteta Osijek tijekom protekle akademske godine intenzivno su tragali za rješenjima navedenoga „gorućeg“ problema.
Njihovi su napori rezultirali ostvarivanjem potpore Ministarstva znanosti i obrazovanja u vidu dobivanja bespovratnih sredstava za potrebe sanacije krovišta te adaptacije trećega kata zgrade s dvjema novim predavaonicama. Sredstva za spomenute namjene u iznosu od 600 000 kuna osigurana su u Državnom proračunu RH za 2018. Slijedeći strategiju razvoja Sveučilišta u Osijeku, u kojoj je naglašena potreba za internacionalizacijom i ustrojavanjem novih studijskih programa konkurentnih na području Europske unije, Fakultet je tijekom akademske godine 2017./2018. uspješno podnio dvije prijave na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskoga socijalnog fonda. Prva se prijava odnosila na projekt „Razvoj i osnivanje integriranog studijskog programa Medicina na njemačkom jeziku“ gdje je Medicinski fakultet Osijek nositelj, a Filozofski fakultet Osijek partner. Odlukom ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak spomenuti je projekt financiran u iznosu od 1.779.253,18 kuna. U drugoj je prijavi Medicinski fakultet Osijek, uz Sveučilište u Osijeku, bio partner Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek na projektu „Razvoj i uspostava interdisciplinarnoga diplomskog studija Biotehnologija na engleskom jeziku“ kojem je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo iznos od 1.776.323,15 kuna.
Ostvarivanjem navedenih potpora Medicinski fakultet Osijek kreće u smjeru bitnoga poboljšanja svojih prostornih kapaciteta te osnaživanja međunarodne prepoznatljivosti u europskom sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Time doprinosi nastojanjima Sveučilišta u Osijeku u njegovanju izvrsnosti i unaprjeđenja kvalitete njegove cjelokupne djelatnosti.
Jure MIRAT
Možda ste propustili...

ODRŽANA 2. SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUGE ALUMNI ODJELA ZA BIOLOGIJU

Predstavljen plan rada udruge Alumni BiolOS za 2019. godinu

PRVA AKTIVNOST PROJEKTA OBRAZOVANJEM DO SAMOINICIJATIVE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Počela provedba certificiranoga programa edukacije „Voditelj EU projekata“ u Osijeku

NASTAVNICI I SURADNICI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK NA 10. ŠTAMPAROVIM DANIMA

Glavna tema – promocija zdravlja u vremenu kriza

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana