Učionica
MEDICINSKOM FAKULTETU OSIJEK ODOBRENA TRI PROJEKTA

Sanacija krovišta i adaptacija zgrade te dva nova studijska programa
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Suočeni s prostornim problemima, uprava i djelatnici Medicinskoga fakulteta Osijek tijekom protekle akademske godine intenzivno su tragali za rješenjima navedenoga „gorućeg“ problema.
Njihovi su napori rezultirali ostvarivanjem potpore Ministarstva znanosti i obrazovanja u vidu dobivanja bespovratnih sredstava za potrebe sanacije krovišta te adaptacije trećega kata zgrade s dvjema novim predavaonicama. Sredstva za spomenute namjene u iznosu od 600 000 kuna osigurana su u Državnom proračunu RH za 2018. Slijedeći strategiju razvoja Sveučilišta u Osijeku, u kojoj je naglašena potreba za internacionalizacijom i ustrojavanjem novih studijskih programa konkurentnih na području Europske unije, Fakultet je tijekom akademske godine 2017./2018. uspješno podnio dvije prijave na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskoga socijalnog fonda. Prva se prijava odnosila na projekt „Razvoj i osnivanje integriranog studijskog programa Medicina na njemačkom jeziku“ gdje je Medicinski fakultet Osijek nositelj, a Filozofski fakultet Osijek partner. Odlukom ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak spomenuti je projekt financiran u iznosu od 1.779.253,18 kuna. U drugoj je prijavi Medicinski fakultet Osijek, uz Sveučilište u Osijeku, bio partner Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek na projektu „Razvoj i uspostava interdisciplinarnoga diplomskog studija Biotehnologija na engleskom jeziku“ kojem je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo iznos od 1.776.323,15 kuna.
Ostvarivanjem navedenih potpora Medicinski fakultet Osijek kreće u smjeru bitnoga poboljšanja svojih prostornih kapaciteta te osnaživanja međunarodne prepoznatljivosti u europskom sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Time doprinosi nastojanjima Sveučilišta u Osijeku u njegovanju izvrsnosti i unaprjeđenja kvalitete njegove cjelokupne djelatnosti.
Jure MIRAT
Možda ste propustili...

ODRŽANA 39. PROMOCIJA DOKTORA ZNANOSTI I UMJETNOSTI SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Promovirano 67 novih doktora znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Osijeku

VELIKO PRIZNANJE NASLOVNOJ ASISTENTICI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK

Lidija Barić, dr. med., dobitnica godišnje nagrade „Za žene u znanosti“

CROMSIC OSIJEK ORGANIZIRANJEM RADIONICA NADOPUNJUJE ZNANJE BUDUĆIM LIJEČNICIMA

Učili kirurški šivati, vadili krv i upoznavali se s ultrazvukom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa