Učionica
SIMPOZIJ „KOPAČKI RIT JUČER, DANAS, SUTRA 2018.“

Održana ukupno 42 izlaganja, a okupilo se više od 200 sudionika
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Sedmi Simpozij s međunarodnim sudjelovanjem „Kopački rit jučer, danas, sutra 2018.“ održan je 27. i 28. rujna 2018. u Bio-ekološkoj stanici u kompleksu baranjskoga dvorca Tikveš.
Organizirali su ga Javna ustanova Park prirode Kopački rit, Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije te tri sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i Odjel za biologiju. Međunarodnu potporu simpoziju dali su međunarodna udruga zaštićenih područja uz rijeku Dunav (DANUBEPARKS) i međunarodna znanstvena udruga Balkan Environmental Association (B.E.N.A.).
Iako naziv simpozija tematski upućuje na bioraznolikost, ekologiju i stanje okoliša u PP Kopački rit, na njemu se promiče i interdisciplinaran pristup u obradi tema iz zaštite prirode i okoliša, povijesti, jezikoslovlja, turizma, obrazovanja, gospodarstva i održivoga razvoja. Održana su ukupno 42 izlaganja, 19 usmenih i 23 posterska. Sažetci izlaganja na hrvatskom i engleskom jeziku objavljeni su u zborniku sažetaka „Kopački rit jučer, danas, sutra 2018.“. Na simpoziju, koji je započeo 2012. godine i već se tradicionalno održava posljednjega četvrtka i petka u rujnu, do danas je organizirano ukupno 195 izlaganja. To potvrđuje postojanje stalnoga zanimanja domaće i inozemne znanstvene i stručne zajednice, javnih ustanova koje djeluju u zaštiti prirode, okoliša i zdravstvu, stručnih udruga i saveza kao i šire javnosti za sudjelovanjem i predstavljanjem postignuća ostvarenih kao i najavu novih istraživanja i projektnih aktivnosti. Ove je godine simpoziju nazočilo više od 200 sudionika, a svake godine pridružuju se i sudionici iz inozemstva.
Irella BOGUT, Siniša OZIMEC
Možda ste propustili...

NASTAVNICI I SURADNICI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK NA 10. ŠTAMPAROVIM DANIMA

Glavna tema – promocija zdravlja u vremenu kriza

GOSTUJUĆE PREDAVANJE UGLEDNOGA ZNANSTVENIKA NA DOKTORSKOM STUDIJU PRAVO

Prof. dr. sc. Alan Uzelac: Nameće se pitanje reforme pravnih studija

FAKULTET ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

Studenti atraktivni na tržištu rada najbolji su dokaz kvalitete studija na FERIT-u Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana