Učionica
NA EKONOMSKOM FAKULTETU U OSIJEKU ORGANIZIRAN DAN BRUCOŠA

Brucoši se upoznali s djelatnošću EFOS-a i studentskih udruga
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Prvim ponedjeljkom u listopadu započela je nova akademska godina u kojoj su po prvi put u fakultetske klupe sjeli studenti prve godine studija - brucoši.
Ekonomski fakultet u Osijeku već nekoliko godina na prvi dan akademske godine organizira Dan brucoša. Ove je godine program započeo uvodnim satom na kojem su nove studente pozdravili dekan izv. prof. dr. sc. Boris Crnković kao i prodekani i nastavnici na prvoj godini preddiplomskoga studija. Motivacijski je govor studentima održala i posebna gošća, bivša studentica Fakulteta Sabina Škrtić, trenutačno zaposlena kao članica uprave Energia Naturalis grupe. Gospođa Škrtić studentima je opisala svoj razvoj bogate karijere od stipendistice tvrtke Saponia (među ostalim bila je i pomoćnica ministra gospodarstva RH) do današnje funkcije i potaknula ih na razmišljanje što trebaju napraviti kako bi ostvarili svoje ciljeve i uspjeli. U nastavku programa studenti su mogli dobiti korisne informacije o studiranju na Fakultetu i Sveučilištu, a za brucoše su organizirani nagradna igra, ali i druženje u Auli glagoljice u kojoj su studenti imali priliku obići štandove studentskih udruga koje djeluju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (Studentski zbor, AIESEC, Bookmark, ERUDIO, Financijski impuls, Poduzetnici bez granica – EwoB) i upoznati se s njihovim radom. Za brucoše, ali i ostale zainteresirane studente, organizirano je i deset radionica na kojima su mogli doznati kako koristiti Erasmus+ mobilnost, kako se dobro prezentirati, kako upravljati osobnim financijama ili stresom te kako se zdravo hraniti i očuvati psihofizičko zdravlje tijekom studiranja. Radionice za studente održali su nastavnici i asistenti s Fakulteta, ali i gosti sa Sveučilišta, iz privatnoga sektora i udruga.
Petra MEZULIĆ
Premijerno prikazan promidžbeni film „Walking Osijek“
U okviru Dana brucoša premijerno je prikazan promidžbeni film o Osijeku pod naslovom „Walking Osijek“ na engleskom jeziku. Izradili su ga studenti Ekonomskoga fakulteta koji su željeli pridonijeti promidžbi grada i svijesti lokalne zajednice o vlastitoj baštini.
Možda ste propustili...

NAJDUGOVJEČNIJI OSJEČKI STUDENTSKI FESTIVAL OVE GODINE U KASNIJEM TERMINU

Tradicionalno 39. Osječko ljeto mladih održat će se u prvoj polovici rujna

DONESENA VAŽNA ODLUKA NA 7. SJEDNICI SENATA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Utvrđen Pravilnik o cjeloživotnom učenju Sveučilišta u Osijeku

PRVI DAN RAZVOJA KARIJERA STUDENATA NA ODJELU ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Studenti upoznavali moguće poslodavce i stvarali poslovne kontakte

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIDIJA BARIĆ DR. MED., DOBITNICA NAGRADE „ZA ŽENE U ZNANOSTI“ U 2018. GODINI

Nakon što doktoriram imam želju teme kojima se bavim u znanosti primijeniti u pedijatriji

2

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Jedinstvena institucija koja podjednako razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i ozbiljan znanstveno-istraživački rad