Učionica
OD 24. DO 27. KOLOVOZA 2018. U BRAZILU ODRŽAN TREĆI IEEE PES STUDENTSKI KONGRES

Studenti iz cijeloga svijeta predstavljali ideje i poslovne planove u području „zelene“ energije
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Od 24. do 27. kolovoza 2018. održan je treći IEEE PES (Institute of Electrical and Electronic Engineers – Power & Energy Society) studentski kongres u gradu Sao Paolo u Brazilu na kojem su sudjelovali predstavnici osječkoga IEEE PES ogranka, doc. dr. sc. Danijel Topić i student Ivan Ostheimer, obojica s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek.
Hrvatska je još imala po jednoga predstavnika iz Zagreba i Rijeke, a na kongresu je sudjelovalo više od 150 studenata iz cijeloga svijeta. Tako su studenti mogli osjetiti dobrobit njihova volonterskoga rada za lokalne IEEE PES ogranke. Prvoga dana organizirano je upoznavanje sudionika koji su proveli posljednje pripreme za predstavljanje ideje i poslovnoga plana u ranije izabranim timovima pred povjerenstvom. Drugoga je dana održano otvorenje kongresa i predstavljanje IEEE PES studentskih ogranaka na svjetskoj razini, a prezentaciju je održao i doc. dr. sc. Danijel Topić. Također, predstavljen je i rad IEEE Young Professionals (YP). Potom je 16 timova, sastavljenih od studenata iz cijeloga svijeta, u okviru PES Green Entrepreneur natjecanja predstavilo svoje ideje i poslovne planove usmjerene prema inovacijama u području obnovljivih izvora i „zelene“ energije. Organizirana je i višekulturna večera na kojoj su studenti predstavili svoju tradicionalnu hranu i pića, odjeću i običaje. Trećega je dana bio predstavljen projekt Smart Village“ pod sponzorstvom PES-a za pomoć ljudima koji nemaju pristup električnoj energiji. Nakon toga održana je panel-rasprava o poduzetništvu u energetskom sektoru, a zatim i dodjela nagrada za najbolje timove. Posljednji, četvrti dan bio je predviđen za tehničke i turističke posjete u okviru kojih su sudionici kongresa, među ostalim, posjetili i jednu od najvećih hidroelektrana u Južnoj Americi te najveću tržnicu u Sao Paolu.
Danijel TOPIĆ, Ivan OSTHEIMER
Možda ste propustili...

CROMSIC OSIJEK ORGANIZIRANJEM RADIONICA NADOPUNJUJE ZNANJE BUDUĆIM LIJEČNICIMA

Učili kirurški šivati, vadili krv i upoznavali se s ultrazvukom

NASTAVLJENA ŠPORTSKA STUDENTSKA NATJECANJA NA SVEUČILIŠNOJ I DRŽAVNOJ RAZINI

Novi sveučilišni pobjednici u odbojci, košarci i tenisu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa