Sport
NIKOLA VLAŠIĆ

Obveza nam je pobijediti Grčku i otići na EURO
Objavljeno 12. listopada, 2018.
Od 16. do 30 lipnja sljedeće godine Italija i San Marino zajedničkim će snagama organizirati Europsko prvenstvo za nogometaše do 21 godine starosti. Tamo će biti 12 reprezentacija, Italija kao domaćin i devet pobjednika kvalifikacijskih skupina, a posljednja dva mjesta popunit će se kroz dodatne kvalifikacije u kojima će nastupiti četiri najuspješnije drugoplasirane reprezentacije. Mjestu na EURU nada se i hrvatska U-21 momčad, koja trenutno zauzima drugu poziciju u skupini 1 i ukupno je najuspješnija drugoplasirana reprezentacija te je već osigurala razigravanje, ali to u ovom trenutku nije doseg koji bi zadovoljio apetite mini Vatrenih. Oni nastup na europskoj smotri žele izboriti bez repasaža, a to će uspjeti ako danas na pulskoj "Drosini", u utakmici koja će se igrati od 18 sati, svladaju Grčku i izbiju na čelo ljestvice.
- Sigurno će nam olakotna okolnost biti činjenica što imamo mogućnost za popravak, ali to ne znači da imperativ pobjede danas neće postojati. Ovo je najvažnija utakmica generacije koja ima toliko kvalitetnih igrača da bi bilo šteta ulaziti u neki rizik dodatnih kvalifikacija, gledati koga ćemo dobiti i nadati se nekom slabijem suparniku. Ne treba nam to, idemo pokazati što znamo, koliko smo dobra reprezentacija i pobijediti Grčku - rekao je Nikola Vlašić, jedan od igrača koji bi na "Drosini" trebao voditi glavnu riječ na terenu.
- Obveza svih nas u reprezentaciji je da pobijedimo, svi odreda ‘napaljeni‘ smo na ovu utakmicu i želimo na njoj stići do tri boda koja će nas odvesti na Europsko prvenstvo. Doista smo prava klapa, nije bitno odakle je tko, svi se družimo, zajedno smo kao jedna obitelj i to je veliki plus, taj momčadski duh koji nas krasi i koji vjerujem da će i danas doći do izražaja. Usto, u ovako teškoj utakmici puno će nam značiti podrška publike. Veseli nas to što čujemo da se ulaznice dobro prodaju, a s obzirom na to da A reprezentacija u Rijeci igra bez gledatelja, mislim da će još više ljudi doći na našu utakmicu.
Prva utakmica današnjih suparnika odigrana je u Solunu 13. studenoga prošle godine i okončana je rezultatom 1:1. Jedan od igrača kojeg na toj utakmici izbornik Nenad Gračan nije imao na raspolaganju upravo je Vlašić.
- Suigrači koji su nastupili u Solunu prenijeli su nam kako je riječ o neugodnom protivniku, ali ako mi budemo na nivou, vjerujem da se nemamo čega bojati. Bez obzira na to što danas neće biti nekih igrača koji su važan dio reprezentacije, smatram da je ova momčad bolja od one koja je istrčala u prvoj utakmici. Moćni smo i ako se od prve minute postavimo kako treba, ne bi trebalo biti problema. Kvalitetnija smo reprezentacija od grčke i to trebamo pokazati na travnjaku - dodao je Vlašić, koji posljednjih mjeseci proživljava pravu nogometnu bajku u CSKA-u. Odlazak na posudbu iz Evertona u moskovski CSKA donio mu je nogometni preporod za kojim sad žale navijači kluba iz Liverpoola. Mladi Splićanin igra nogomet života, a vrhunac je stigao kad je u Ligi prvaka srušio moćni Real Madrid. Vlašić za odlazak u Moskvu samo kratko kaže: "Prelazak u CSKA pokazao se kao pun pogodak". I. C.
Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike