Regija
PODRUČNI URED DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE POŽEGA

Predstavljen digitalizirani
sustav geodetskih mjerenja
Objavljeno 11. listopada, 2018.
POŽEGA

Ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek prigodom službenog boravka u Požegi pohvalio je rad Područnog ureda, koji je na samom vrhu ljestvice istovrsnih ureda u Hrvatskoj.


- Obišao sam sve urede i razgovarao sa svim djelatnicima u Požegi. Moram istaknuti da je ovo jedan od najboljih ureda u državi, a ujedno i pohvaliti pročelnika Josipa Mikšika. Državna geodetska uprava ovdje je prije osam godina uložila dosta sredstava, izgradila i uredila zgradu, a ljudi koji rade u Požegi pokazali su veliku odgovornost - rekao je Damir Šantek.
Jedan od razloga posjeta ravnatelja Državne geodetske uprave jest i novi, veliki iskorak u radu te državne službe.
- Vi znate da geodeti već dvjesto godina uvijek nešto na terenu mjere i kada izmjere, dođu u ured, nešto crtaju i pišu na papirima. Mi smo upravo to od 1. rujna izbacili iz uporabe. Od sada radimo sve digitalnim putem. Geodeti, kada odu na teren, obave izmjeru i s našeg servisa uzmu podatke koji im trebaju, jer smo im to omogućili. To novo što su izmjerili unesu kao podatke i sve digitalnim putem pošalju u katastar. Naši službenici na svojim ekranima odmah vide te podatke i odmah digitalnim putem preko e-sustava mogu izdati građanima odgovarajuću potvrdu. Na taj način prestali smo se koristiti ogromnom papirologijom. Sve se radi digitalnim putem - objasnio je ravnatelj Šantek, dodavši kako se u pripremama uspostave tog novog sustava imalo puno posla i izazova, no sve je usklađeno sa zakonskim propisima.
Mogućnost korištenja tog sustava prezentirana je predstavnicima privatnih geodetskih tvrtki i njihovim ovlaštenicima. Na prvu prezentaciju pozvani su predstavnici geodetskih tvrtki s područja Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, i to u Požegu, jer u zgradi požeškog katastra postoji dvorana za održavanje takvih prezentacija sa svom potrebnom opremom i mogućnostima spajanja na centralni server Državne geodetske uprave. Održat će se još jedna prezentacija, i to za predstavnike privatnih geodetskih tvrtki s područja Osječko-baranjske županije.
- U Hrvatskoj imamo 670 geodetskih tvrtki i sve moraju proći ovu edukaciju. Do sada smo održali tri edukacije, na kojima su bili predstavnici 70 tvrtki, dodajući i ovih 25, koliko ih je bilo na edukaciji u Požegi - zaključio je Šantek. AGM Kruna
Damir Šantek

ravnatelj Državne geodetske uprave

Do Božića planiramo educirati cijelu Hrvatsku kako bi se svi ovlaštenici počeli služiti novim sustavom
Možda ste propustili...

U TIJEKU UREĐENJE POŽEŠKOG GROBLJA SVETOG ILIJE

Obnovljenom centralnom križu posebna rasvjeta

JOŠ JEDNA RASPRAVA O POSKUPLJENJU ODVOZA SMEĆA U VUKOVARU

Gradska vlast suosjeća s građanima, no sniženja paušala ipak neće biti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana