Regija
PODRUČNI URED DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE POŽEGA

Predstavljen digitalizirani
sustav geodetskih mjerenja
Objavljeno 11. listopada, 2018.
POŽEGA

Ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek prigodom službenog boravka u Požegi pohvalio je rad Područnog ureda, koji je na samom vrhu ljestvice istovrsnih ureda u Hrvatskoj.


- Obišao sam sve urede i razgovarao sa svim djelatnicima u Požegi. Moram istaknuti da je ovo jedan od najboljih ureda u državi, a ujedno i pohvaliti pročelnika Josipa Mikšika. Državna geodetska uprava ovdje je prije osam godina uložila dosta sredstava, izgradila i uredila zgradu, a ljudi koji rade u Požegi pokazali su veliku odgovornost - rekao je Damir Šantek.
Jedan od razloga posjeta ravnatelja Državne geodetske uprave jest i novi, veliki iskorak u radu te državne službe.
- Vi znate da geodeti već dvjesto godina uvijek nešto na terenu mjere i kada izmjere, dođu u ured, nešto crtaju i pišu na papirima. Mi smo upravo to od 1. rujna izbacili iz uporabe. Od sada radimo sve digitalnim putem. Geodeti, kada odu na teren, obave izmjeru i s našeg servisa uzmu podatke koji im trebaju, jer smo im to omogućili. To novo što su izmjerili unesu kao podatke i sve digitalnim putem pošalju u katastar. Naši službenici na svojim ekranima odmah vide te podatke i odmah digitalnim putem preko e-sustava mogu izdati građanima odgovarajuću potvrdu. Na taj način prestali smo se koristiti ogromnom papirologijom. Sve se radi digitalnim putem - objasnio je ravnatelj Šantek, dodavši kako se u pripremama uspostave tog novog sustava imalo puno posla i izazova, no sve je usklađeno sa zakonskim propisima.
Mogućnost korištenja tog sustava prezentirana je predstavnicima privatnih geodetskih tvrtki i njihovim ovlaštenicima. Na prvu prezentaciju pozvani su predstavnici geodetskih tvrtki s područja Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, i to u Požegu, jer u zgradi požeškog katastra postoji dvorana za održavanje takvih prezentacija sa svom potrebnom opremom i mogućnostima spajanja na centralni server Državne geodetske uprave. Održat će se još jedna prezentacija, i to za predstavnike privatnih geodetskih tvrtki s područja Osječko-baranjske županije.
- U Hrvatskoj imamo 670 geodetskih tvrtki i sve moraju proći ovu edukaciju. Do sada smo održali tri edukacije, na kojima su bili predstavnici 70 tvrtki, dodajući i ovih 25, koliko ih je bilo na edukaciji u Požegi - zaključio je Šantek. AGM Kruna
Damir Šantek

ravnatelj Državne geodetske uprave

Do Božića planiramo educirati cijelu Hrvatsku kako bi se svi ovlaštenici počeli služiti novim sustavom
Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike