Osijek
JER OSIJEK TO ZASLUŽUJE

Gastronomska i vinska čarolija u Muzeju okusa
Objavljeno 12. listopada, 2018.
U goste dolaze kuhari Nikola Milanović i Jurij Volkov koji će kuhati uz chefa Nikolu Eterovića

Valjalo bi za subotu rezervirati mjesto u restoranu Muzej okusa jer ondje najavljuju pravi kulinarski spektakl. Pod motom "Jer Osijek to zaslužuje‘‘ sutra od 19.30 Muzej okusa širom otvara svoja vrata svim građanima koje očekuje pregršt novih okusa, sjajnih vrhunskih vina, vrsnih glazbenika i plesačica u kojima će se moći uživati u toj jedinstvenoj večeri.


Ideja o takvoj večeri ne dolazi slučajno, njome organizatori, na čelu sa chefom Nikolom Eterovićem, žele slavonsku i baranjsku bogatu gastronomiju još više obogatiti djelićem gastronomije i izvan naše regije. Tako će na toj jedinstvenoj večeri svoja jela uz Eterovića spremati i glavni kuhari Nikola Milanović i Jurij Volkov, koji poručuju svim gostima da dobro naoštre svoja nepca i prepuste se uživanju u njihovim gastronomskim umjetničkim djelima. Spomeniti trio za ovu prigodu priprema pet sljedova: ramsteak carppacio s pireom od kestena, craunch od đumbira i s prahom od maslinovog ulja kao prvi, slijede poširani ravioli u ulju od bijelog tartufa nadjeveni repom od fajferice i chutneyjem od dunje, potom file smuđa, tatar od kulena, souse vide fuzija pastrnjaka i čips od kadulje te pačja prsa - french style peace ragu. Naposljetku zaslada - lemon tart, crispy menreque ili lemon gel, orange conf u berton bazi. Svaki od sljedova pratit će vrhunska vina najpoznatijih hrvatskih vinarija.
Uz sjajni kulinarski spektakl, u goste dolazi i poznati hrvatski saksofonist Baucho koji će oduševiti i najzahtjevnije goste.
Muzej okusa odlučio se za cijenu za svih pet sljedova i vina uz zabavni program za samo 268 kuna po osobi jer, kažu, žele da bude prihvatljivije što većem broju građana.D.Ku.
REZERVIRAJTE MJESTO NA VRIJEME!
Bez obzira na to što bi cijena za ovako osmišljenu večeru bila višestruko veća, u Muzeju okusa su, uz podršku partnera i sponzora (Glasa Slavonije, Belja, Badela, Kutjeva i Metro Cash & Carry Hrvatska) postigli ovako uspješan i vrlo prihvatljiv program. Upravo zbog očekivano velikog interesa, preporučuje se rezervacija mjesta, jer broj gostiju je ograničen.

Uostalom nije to prvi put da se, u sada već višestruko nagrađivanom restoranu, organiziraju ovakve manifestacije koje zaokruženom pričom u jedinstvenom ambijentu nadilaze tek puku ponudu jela i pića.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana