Sport
VATRENI STIGLI U RIJEKU

Izabranici Zlatka Dalića izazvali "ludnicu" na treningu na Rujevici
Objavljeno 10. listopada, 2018.
Nakon revijalne utakmice u Bjelovaru hrvatska nogometna reprezentacija jučer je doputovala u Rijeku, gdje će u petak na Rujevici igrati susret UEFA-ine Lige nacija protiv Engleske. Raspoloženje u momčadi Zlatka Dalića je odlično, puno bolje negoli je bilo nakon one nesretne i ružne "šestice" u Elcheu protiv Španjolaca.
Boravak u Hrvatskoj, pozitivna atmosfera i podrška gdje god se okrenu gode Vatrenima. U Bjelovaru su imali veličanstven doček i ispraćaj, a raširenih ruku ih je dočekala i Rijeka. Iako je na Kvarneru još uvijek nogometna tema broj jedan ona lokalna - "novi trener Rijeke Igor Bišćan", dolazak hrvatske reprezentacije malo je u stranu gurnuo promjenu na klupi riječkog prvoligaša.
Prvi trening svjetskih doprvaka na Rujevici bio je otvoren za javnost, a tisuće ljudi je to iskoristilo kako bi uživo gledalo i pozdravilo Modrića, Rakitića i društvo. U petak ionako to neće moći jer se utakmica s Englezima igra pred praznim tribinama. Naime, susret u petak bit će, nadamo se, posljednji koji će hrvatska nogometna reprezentacija morati igrati bez navijača na svom terenu. Prazne tribine posljedica su kazne koju je UEFA izrekla Hrvatskoj zbog iscrtavanja svastike na Poljudu za utakmicu protiv Italije još u lipnju 2015.
A u srijedu navečer na Rujevici je bila prava ludnica. Izbornika Zlatka Dalića i njegovu momčad došlo je pozdraviti oko 3000 ljudi, na tribine se slilo i staro i mlado, najviše djece koja su se tiskala uz ogradu kako bi što bolje vidjela srebrne sa SP-a u Rusiji.
- Puno je djece ovdje, to volimo. Vidi se da je prava stvar što je otvoreni trening - poručio je predsjednik Rijeke Damir Mišković.
Na njegovu je tragu bio i član stručnog stožera Vatrenih Ognjen Vukojević:
- Svi možemo biti ponosni na ovo, na ovu sjajnu podršku. Svaka čast domaćinima na organizaciji i izborniku što otvara treninge - kazao je Vukojević.
Dalić je doveo momčad u Rijeku, ponovno ne u najjačem sastavu. Ne može računati na Lovru Kalinića, Marcela Brozovića, Šimu Vrsaljka, Bornu Barišića i Duju Čopa. Sinoć nakon uvodnog razgibavanja izbornik je podijelio igrače na dvije momčadi, a postava koju je čini se uigravao za Engleze izgleda ovako: Livaković, Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić, Rakitić, Kovačić, Modrić, Kramarić, Rebić, Perišić. I. Liović
Ivana Liović
Utakmica u petak bit će, nadamo se, posljednja koju će Hrvatska igrati bez navijača na svom terenu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike