Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK KOMPLETIRALE ROSTER

S osmoricom novih igrača kreću po još bolje rezultate
Objavljeno 11. listopada, 2018.
"Brokeri" u subotu protiv Adria Oil Škrljeva na domaćoj premijeri

Tradicija je već da se uoči domaće sezonske premijere u Vrijednosnicama Osijeka iznesu želje i planovi za predstojeći natjecateljski ciklus. Košarkaši s Drave, kao i dvije prethodne godine, participirat će u tri natjecanja, to znači da će se, osim za domaće bodove, igrati Kup Hrvatske te međunarodni Alpe Adria kup.


To je ostalo isto, ali isti nije igrački kadar koji je ovog tjedna napokon i kompletiran. U svlačionici je devet novih igrača, a to naravno znači da je najteži dio posla pred trenerom Vladimirom Krstićem i stručnim stožerom.
- Možemo reći da je stiglo osam novih igrača, jer ovaj posljednji je već bio naš član. Jakov Mustapić je posljednja akvizicija, a sada se svi trebaju uklopiti u sustav kakav želimo prezentirati u nadolazećem razdoblju - kaže Krstić, koji će s postojećim kadrom pokušati ostvariti i neke nove iskorake.
- Naravno da je prioritet domaće prvenstvo, u kojemu ćemo pokušati izboriti i treći uzastopni nastup u doigravanju. Što se domaćeg Kupa tiče, jasno da bi se htjeli pojaviti na završnom turniru osmorice. Međunarodne provjere također služe svrsi, u toj konkurenciji tražit ćemo i prvi put prolaz u skupini i tako dobiti još koju utakmicu u nokaut fazi. Svaka je dobrodošla i korisna. Pred nama je duga sezona, a vjerujem da ćemo, kako vrijeme odmiče, naravno što je brže moguće, ići prema razini koju želimo prezentirati na parketu - nada se trener osječkih košarkaša.
Pred njima nije neki strogo zacrtani imperativ, što je potvrdio i član uprave, Ivan Mustapić:
- Mislim da smo tijekom ljeta napravili dobar posao s odrađenim transferima te da smo formirali momčad koja će postići bolje rezultate od prethodne. Vjerujete, na sastavu nam zavide u nekim drugim sredinama. Formirali smo orkestar koji trener tek treba uglazbiti, ali on će biti u stanju igrati na visokoj razini. Nismo si postavili neke nerealne ciljeve, jasno da se dobre igre i rezultati očekuju, vjerujem da će biti u Gradskom vrtu dobrih predstava - priželjkuje Mustapić senior.
Kako trenutno momčad izgleda, gledatelji će u maloj dvorani Gradski vrt već moći vidjeti za dva dana. U klubu priželjkuju dobar odaziv i podršku s tribina, a u smjeru privlačenja dodatne publike idu i pristuipačne cjene ulaznica i pojedinačnih i onih godišnjih.
- Pojedinačna cijena ostaje ista, uoči utakmice trebat će izdvojiti 15 kuna, a prihod će i dalje ići u humanitarne svrhe. Tu akciju proviodimo zajedno s osječkom udrugom Auxilium. Od danas se može nabaviti i godišnja ulaznica od 150 kuna, koji vrijedi za sva tri natjecanja u kojima igramo ove sezone - informirao nas je sportski direktor Renato Martinko.
Domaća premijera protiv Adria Oil Škrljeva je u subotu u 17 sati. "Brokeri" bi ju mogli odraditi u kompletnom sastavu, od kojeg se u novoj sezoni dosta očekuje. Stoga treba doći i vidjeti što nas sve zajedno čeka...
Nino Benčina
HRVATSKA - MAĐARSKA 29.11. U GRADSKOM VRTU
Jedini slavonski košarkaški član elitnog razreda njeguje i dobru suradnju s krovnom organizacijom. Povjerenje HKS-a očituje se, među ostalim, u dodijeljivanju domaćinstva važnih reprezentativnih utakmica, kao što je bila i ona nedavna protiv Litve u sklopu kvalifikacija za Svjetski kup. Dvorana Gradski vrt bila je sredinom rujna puna, više od 4000 gledatelja stvorilo je poticajno ozračje, a takvo se očekuje i krajem studenoga, kada je na programu novi kvalifikacijski prozor. U njemu Hrvatsku čekaju dvije važne utakmice, a domaća protiv Mađarske, koja je na programu 29. sljedećeg mjeseca, igrat će se u gradu na Dravi. Osijek je očito prepoznat kao odličan domaćin i organizator, stoga svi s nestrpljenjem očekuju novi dolazak naše najbolje izabrane vrste, kojoj je svaka pobjeda važna ako želi u Kinu sljedeće godine (tri dana nakon Mađarske je gostovanje u Litvi). U svrhu što bolje organizacije ide i kupnja novih koševa od strane Sportskih objekata, što znači da se glavni rekviziti više neće morati posuđivati iz drugih sredina.
Najčitanije iz rubrike