Sport
NK OSIJEK

Svaka stanka nova domaća zadaća, Zoran Zekić traži zamjene za Gutija i Grgića
Objavljeno 11. listopada, 2018.

Drugu reprezentativnu stanku ove jeseni u Gradskom vrtu dočekali su u dobrom raspoloženju. Pobjeda na Poljudu koja je bijelo-plave vratila na drugu poziciju donijela je novu dozu optimizma i zadovoljstva u njihovo okruženje.


No, to ne znači kako se trener Zoran Zekić može opustiti. Taj trijumf na Poljudu sa sobom je donio i određene žrtve, jer su treću akumuliranu javnu opomenu dobila dva igrača iz posljednje linije Alen Grgić i Brazilac Guti, pa će za susret protiv Rudeša, koji je prvi na rasporedu nakon stanke, biti potrebno potražiti nova rješenja. Nije tajna kako ni jedan trener nije sretan kada mora "čačkati" po posljednjem redu, ali u ovoj situaciji Zekić jednostavno nema izbora. Morat će u ovih desetak dana pronaći igrače koji će zamijeniti ta dva suspendirana prvotimca u prvom susretu koji njegovu momčad čeka nakon stanke. Rješenja nema previše. Za Grgića je prva i jedina prava alternacija iskusni Tomislav Šorša, ali on je propustio derbi s Hajdukom zbog ozljede tetive.
- Mala je vjerojatnost kako će biti spreman do susreta s Rudešom. Morat ću se okrenuti drugim opcijama - otkriva Zoran Zekić, trener NK Osijek.
U tom slučaju Zekić će posegnuti za mladim snagama Danijelom Lončarom i Boškom Šutalom. Jedino je pitanje koji će od njih igrati desnog beka, a koji stopera. To će se, pak, isprobavati na prijateljskoj utakmici protiv Mladosti Doboj - Kakanj, u subotu, na stadionu u Velikoj.
- Veći mi je problem kako ću na toj prijateljskoj utakmici sastaviti momčad, nego koga ću na teren poslati protiv Rudeša. Još uvijek imamo dosta "rovitih" i neoporavljenih igrača, a B momčadi, koju u subotu očekuje derbi protiv Varaždina, sam prepustio Pilja i Štrkalja. Zato ćemo protiv Mladosti isprobavati dosta toga - kaže Zekić.
No, zato se za Rudeš vraća Petar Bočkaj koji je preskočio Poljud zbog tri žuta kartona, a možda će se i netko od ozljeđenih dovoljno oporaviti kako bi konkurirao za momčad. Uostalom, nakon posljednja dva gostovanja na kojima je Osijek bio uvjerljiv i nema potrebe previše toga mijenjati. Izostanak Grgića i Gutija bit će određeni hendikep, ali ipak će se igrati protiv posljednjeplasirane momčadi na tablici. Ako se već to moralo dogoditi, onda je svakako bolje sada nego, recimo, u okršaju s Dinamom koji slijedi za tri kola. Uostalom, u tom susretu protiv "fenjeraša" prevagu bi morala donijeti ofenzivna, a ne defenzivna linija.
Uglavnom, svaka nova stanka u prvenstvu pred trenera Zorana Zekića stavlja nove izazove, jer nikako da se igrački kadar kompletira do kraja. S jedne strane problem, a s druge prilika za ono društvo iz svlačionice koje ne bi bilo u prvom planu da su svi prvotimci zdravi. D.Keler
MUDRAŽIJA I HENTY JOŠ TJEDAN DANA BEZ TRENINGA
Zdravstveni bilten u Gradskom vrtu daleko je od idealnog. Dosta je igrača koji umjesto treninga posjećuju terapije. To društvo predvode Robert Mudražija i Ezekiel Henty koji će još najmanje tjedan dana biti izvan trenažnog procesa, a to znači kako je i mala vjerojatnost za njihov nastup protiv Rudeša. Isto vrijedi za Tomislava Šoršu i Dmitra Lopu koji se također liječe od ozljeda, a ako se tome dodaju Grgić i Guti koji ne mogu igrati zbog žutih kartona, jasno je kako Zekić neće imati previše izbora za utakmicu u Kranjčevićevoj.
Najčitanije iz rubrike