Regija
GRADSKO VIJEĆE NAŠICA

Zaiskrilo zbog investiranja u industrijsku zonu
Objavljeno 11. listopada, 2018.
NAŠICE - Deseta sjednica Gradskog vijeća Našica, uz 13 točaka i aktualni sat, trajala je pola sata. Gradski vijećnici ni ovaj se put nisu uznojili. Govorili su samo oporbeni vijećnici Vjekoslav Mahovlić (MOST) i Biljana Kajgana Petričević (SDP) te gradonačelnik Josip Miletić (HDZ) i predsjednik Vijeća Krešimir Kašuba (HDZ). Većina odluka donesena je jednoglasno, a Zaključak o odobravanju programa rada i financijskog plana Gradskog savjeta mladih, Polugodišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna, Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o izvršavanju gradskog proračuna, Prijedlog odluke o zaduživanju Grada Našica te Prijedlog zaključka o usvajanju izvješća o radu gradonačelnika u prvom polugodištu izglasani su većinom glasova. U glasovanju o tih pet točaka oporba je, osim nezavisne Melite Šoštarec, bila suzdržana ili protiv.
Tek na kraju sjednice zaiskrilo je između Biljane Kajgane Petričević i Josipa Miletića, koji su dijelili packe zbog industrijske zone. Vijećnica Kajgana Petričević kazala je da SDP zabrinjava izostanak investicija u industrijskoj zoni.
- U poglavlju gdje se navodi rad Odjela za gospodarstvo samo je jedna investicija. To je malo - kazala je. Predložila je gradskoj vlasti da se ugleda na industrijsku zonu u Donjem Miholjcu. Gradonačelnik Josip Miletić joj je uzvratio da tri nove uskoro kreću u rad te poručio da budu konstruktivni.
- Ako postoji investicija koja se u gradu može dogoditi, a vi iz oporbe znate za to, rado ćemo razgovarati s vama, kao i sa svim investitorima koje vi dovedete u zonu. Dajte konkretne prijedloge kako bismo stvari možda zajednički mogli poboljšati, jer u ovome što je do sada odrađeno jako ste slabo sudjelovali – kazao je Miletić. Komentirao je i kritike vijećnice zbog slabe iskorištenosti nepovratnih sredstva za poljoprivrednike, naglasivši kako su uvedene i nove te da su za neke mjere povećane stavke u proračunu.
- Ne stoji vaša konstatacija za mjere u poljoprivredi, no sve primjedbe gradskih vijećnika uvijek su dobrodošle. Sljedeće godine slobodno predložite sve ono što mislite da treba - poručio je Miletić.
Tijekom aktualnog sata, koji je trajao osam minuta, pitanje je postavio samo vijećnik Vjekoslav Mahovlić iz Mosta, koji je pohvalio besplatne udžbenike, ali je sa žaljenjem konstatirao da su trebale biti nabavljene bilježnice i zbirke zadataka, jer su veći trošak za roditelje. Njegovo mišljenje nije podržao gradonačelnik.
- Udžbenici su stajali oko 760.000 kuna, a trošak nabave bilježnica je oko 500.000 kuna - rekao je Miletić.
Vjekoslav Mahovlić skrenuo je pozornost da je šest mjeseci slobodno mjesto drugog potpredsjednika Vijeća, koji se bira iz redova oporbe, jer je izabrani SDP-ovac Ivica Jerković prešao u redove HDZ-a. Predsjednik Vijeća Krešimir Kašuba priznao je da ta priča nije završena. S.Fridl
Oporba postaje jedinstvena te je kod pet od 13 točaka bila suzdržana ili protiv, osim nezavisne Šoštarec
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana