Osijek
SKUP "ZA DJETINJSTVO JEDNAKIH PRILIKA"

Svako peto dijete živi u riziku od siromaštva
Objavljeno 11. listopada, 2018.
"Za djetinjstvo jednakih prilika", naziv je stručnog skupa na kojem su se jučer u Županijskoj vijećnici okupili stručnjaci iz socijalnog rada, psiholozi i pedagozi, a kojem je cilj podizanje svjesnosti javnosti o problemu djece koja u Hrvatskoj odrastaju u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Ovo je drugi od triju stručnih skupova koji se provode u sklopu projekta #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika.
"Projekt je počeo prije godinu dana. Planirane su i provedene različite aktivnosti, kao što su radionice s djecom, nastavnicima i roditeljima. Potom smo organizirali stručne skupove koji su namijenjeni stručnjacima u cilju svjesnosti o siromaštvu", rekla je Tihana Stapić, voditeljica mobilnog tima SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Dodala je kako sveprisutnom problemu siromaštva trebaju pristupiti svi, bilo da je riječ o vršnjaku, roditelju, nastavniku, ili nekome drugome. Raniji podatci, istaknula je, pokazuju kako svako peto dijete živi u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, pa su na stručne skupove pozvani oni koji su u doticaju s odgojem i obrazovanjem djece, jer svojim će iskustvima obogatiti znanje u svrhu svjesnosti o ovom problemu.
Inače, u jednogodišnji projekt bilo je uključeno više od 720 djece s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije. Predstavnik domaćina skupa, dožupan Goran Ivanović, složio se kako treba slušati stručnjake te kroz regulativu i planove popraviti situaciju kada je riječ o siromaštvu. M. Mihelić
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana