Crna kronika
SUDAR U ŽUPANIJSKOJ ULICI U OSIJEKU

Oduzeo prednost gradskom autobusu
Objavljeno 11. listopada, 2018.
OSIJEK - Mercedes njemačkih registracija izletio je pred gradski autobus pun putnika u srijedu nešto poslije 13 sati u Županijskoj ulici u samome središtu Osijeka.
Prema izjavama očevidaca, nesreću je izazvao vozač Mercedesa.
- Stajao sam ispred radnje kada se nesreće dogodila. Mercedes je iz desne trake skrenuo u lijevu pred gradski autobus - doznajemo od očevidca.
Iako je gradski autobus na liniji Čepin 3 bio pun putnika, u nesreći srećom nitko nije ozlijeđen, kao ni jedan od vozača.
- Nije to bio ni neki jak udarac zato što je vozač polako vozio. Pokušao je izbjeći automobil, ali nije uspio. Svi smo dobro - kazala nam je putnica iz autobusa.
Prema prvim neslužbenim informacijama, vozač se kretao desnom prometnom trakom Županijske ulice u smjeru juga. Odjednom je skrenuo ulijevo ravno pred gradski autobus. Vozač Mercedesa navodno je skrenuo da bi došao na suprotnu stranu ceste, odnosno na parkiralište koje se nalazi s istočne strane kolnika.
Dok su vozač autobusa i vozač Mercedesa čekali policiju, polako se stvarao gusti "prometni čep", no vozač autobusa osječkog Gradskog prijevoza putnika odmah se snašao i izregulirao promet tako da bi mu pozavidio svaki prometni policajac. Za samo nekoliko minuta raščistio je gužvu, no samo dok obližnji semafori nisu počeli propuštati veliku količinu vozila.
Autobus koji je sudjelovao u sudaru bio je pun, no ubrzo su svi putnici zamoljeni da prijeđu u autobus koji je naišao, a trebao je voziti na relaciji Čepin 4.
Policajac na motociklu stigao je nakon bar 20-ak minuta od događaja, no odmah je ispitao sudionike u prometu što se dogodilo, a vozač Mercedesa i sam je rekao što se dogodilo te da jednostavno nije vidio nailazeći autobus. Nakon toga, policajac je rekao vozačima da provjere jesu li vozila u voznom stanju, te ako jesu da ih maknu s kolnika da bi se promet odvijao neometano.
Do dolaska policajca dva su tramvaja već bila u zastoju, a jedan od njih, onaj prvi, ostao je stajati jer je vozač vidio što se u prometnoj nesreći dogodilo.
Prema dostupnim informacijama, nešto prije ovog sudara u Županijskoj ulici još jedan autobus osječkog GPP-a sudjelovao je u sudaru, odnosno na njega je naletjelo vozilo u osječkoj Ulici Hrvatske Republike.S.Lacić
 
Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike