Osijek
PRIJAVE ZA ŽUPANIJSKE STIPENDIJE

Učenicima mjesečno 450, studentima 1000 kuna
Objavljeno 10. listopada, 2018.

Učenici i studenti još do ponedjeljka, 15. listopada, imaju priliku konkurirati za jednu od ukupno 145 stipendija koje Osječko-baranjska županija dodjeljuje u tekućoj školskoj odnosno akademskoj godini. Županija će, kao i do sada, stipendirati učenike s 450 kuna, a studente s 1000 kuna mjesečno.


Stipendije će se isplaćivati tijekom deset mjeseci – učenicima od 1. rujna aktualne do 30. lipnja iduće godine, a studentima od 1. listopada ove do 31. srpnja sljedeće godine. Prvi će se put županijske stipendije dodijeliti učenicima i studentima u STEM području i onima slabijeg socijalnog statusa, te, kao i prije, darovitim i učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Županija tako daje ukupno 28 stipendija darovitim učenicima, a 19 darovitim studentima; 26 stipendija osigurano je za učenike koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja (CNC operater, elektroinstalater, elektromonter, medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege, strojarski računalni tehničar te strojarski tehničar), a 17 za studente (magistar/specijalist struke u području strojarstva, računarstva, elektrotehnike, grafičke tehnologije, doktor medicine, dentalne medicine ili veterinarske medicine); 17 stipendija bit će dodijeljeno učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja (zidar, stolar, bravar/monter, vozač motornog vozila, limar, tesar, strojobravar, mesar, keramičar, vodoinstalater), 13 studentima (magistar/specijalist struke u području arhitekture, geodezije, socijalnog rada, logopedije, socijalne pedagogije, edukacijske rehabilitacije, geografije), a 14 stipendija bit će dodijeljeno učenicima i 11 studentima slabijeg socijalnog statusa.

Tekst je natječaja dostupan na strancima Županije www.obz.hr, gdje se nalazi i popis potrebne dokumentacije. Dobitnici će stipendija biti poznati najkasnije u roku od 30 dana nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva, odnosno do sredine studenoga. J. Pejaković
Jasenka Pejaković
145

stipendija dodijelt će Županija u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini učenicima i studentima
Najčitanije iz rubrike