Regija
PROMJENA U HRVATSKIM DUHANIMA

Mauricio Cantisani novi predsjednik
Objavljeno 10. listopada, 2018.
VIROVITICA
Slijedom uspješne integracije Hrvatskih duhana u sustav grupacije British American Tobacco, a s ciljem dodatnog poticanja proizvodnje duhana i ubrzanja razmjene znanja između globalnih proizvodnih središta BAT-a i lokalnih kooperanata, mjesto direktora Hrvatskih duhana preuzima Mauricio Cantisani, dosadašnji menadžer za integraciju u Hrvatskim duhanima.
Dosadašnji direktor Zlatko Pleša preuzeo je novu ulogu menadžera za korporativne poslove u Hrvatskim duhanima.
- Duhan je temelj poslovanja BAT-a i proizvodnja duhana strateški nam je važna. Hrvatski duhani u zadnje su se tri godine uspješno nametnuli kao jedan od centara proizvodnje duhana unutar BAT grupe. BAT je prepoznao potencijal proizvodnje duhana u Hrvatskoj i snažno potiče proizvodnju kroz financiranje i razne programe podizanja kvalitete duhana - rekao je Cantisani.
Ukupna vrijednost otkupljenog duhana prošle sezone dosegnula je 95 milijuna kuna, čime je nastavljen rast vrijednosti proizvodnje duhana u Hrvatskoj. U proteklih deset godina vrijednost proizvodnje duhana koje su otkupili Hrvatski duhani porasla je za više od trećinu, a prosječna otkupna cijena za kooperante povećana je čak 54 posto. Hrvatski duhani svake sezone različitim programima kratkoročnog financiranja proizvodnje svoje proizvođače podrže s više od 60 milijuna kuna, a izdani dugoročni krediti, kojima se financira nabava opreme i razna ulaganja, iznose gotovo šest milijuna kuna. Kako kažu iz Hrvatskih duhana uz financijska ulaganja i siguran otkup, tvrtka u sklopu programa rada s proizvođačima na razini BAT-a, domaćim proizvođačima osigurava prenošenje najnovijih znanstvenih i praktičnih saznanja kao i tehnologiju proizvodnje. Također, i edukacija temeljena na najboljoj svjetskoj praksi, povećava prinose i kvalitet duhana. U sklopu programa održive proizvodnje u protekle dvije godine Hrvatski duhani proveli su analizu tla svojih kooperanata te su, sukladno rezultatima, ove godine pokrenuli dvogodišnji program doniranja 3,5 milijuna kuna vrijednog materijala za poboljšanje kvalitete tla kooperanata te dodjelu sredstava za osobnu zaštitu u radu na polju i prilikom primjene pesticida.
To je prvi takav program održive poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.V.Grgurić
U zadnjih deset godina vrijednost proizvodnje duhana koje su otkupili Hrvatski duhani porasla je više od trećine
95

milijuna kuna dosegla je ukupna vrijednost otkupljenog duhana prošle sezone
Možda ste propustili...

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana