Regija
BESPLATNI VLAK POŽEGA - ZAGREB

Na prvom putovanju više od sto studenata
Objavljeno 10. listopada, 2018.
POŽEGA
Prvim besplatnim studentskim vlakom za Zagreb otputovalo je više od stotinu studenata koji su se ukrcali na željezničkim kolodvorima u Požegi i Pleternici. Ispratili su ih roditelji i brojni znatiželjnici, a svečanost je upotpunio i TS Zlatna dolina. U prvoj vožnji sudjelovali su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i predsjednik Uprave HŽ-a Putnički prijevoz Željko Ukić, predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević, zamjenici požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i Vedran Neferović te brojni drugi. Na ispraćaju studentskog vlaka bio je i zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha te brojni građani, a cijelu svečanost upotpunili su i TS Zlatna dolina tamburaškom glazbom.
Podsjetimo, Požeško-slavonska županija, u dogovoru s Upravom HŽ-a Putnički prijevoz, pronašla model kako pomoći u financiranju prijevoza studentima koji studiraju u Zagrebu, ali i u drugim gradova na području Republike Hrvatske. Tako je prijevoz studenata u Zagreb i iz Zagreba potpuno besplatan.
- Ovo je projekt koji smo pripremali gotovo godinu dana. Cilj nije samo besplatno putovanje u mjesto školovanja, nego da vam olakšamo kako biste što bolje skupljali znanje za život, ali i vratili se u svoje rodno mjesto nakon školovanja. Svoju Slavoniju nemojte nikada zaboraviti - rekao je prije polaska vlaka župan Tomašević. AGM Kruna
Revitalizirati cijelo područje Hrvatske
Ova nova linija željezničkog prijevoza izuzetno je važna i za Hrvatske željeznice, o čemu je više rekao predsjednik Uprave HŽ-a Putničkog prijevoza Željko Ukić. On je naglasio kako je želja da se zajednički revitalizira cijelo područje Hrvatske, pa tako i Požeško-slavonske županije. Ovoj županiji to je drugi besplatni pravac za studente, jer je već krenuo studentski vlak iz Lipika i Pakraca za Zagreb.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike