Regija
U GOSPINU SVETIŠTU

Biskup u Voćinu krstio četiri bebe
Objavljeno 9. listopada, 2018.
VOĆIN
U voćinskoj župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije, kojoj je požeški biskup dr. Antun Škvorčević dao značenje biskupijskog svetišta, na misno slavlje koje je predvodio biskup četiri voćinske obitelji donijele su svoju djecu na sakrament krštenja. Tako je biskup Škvorčević tijekom svete mise krstio Luku, šesto dijete Viktora i Paline Gegić, Luciju, peto dijete Luke i Jasmine Tašić, Nikolu, treće dijete Roka i Nikoline Pešić, te Antu, drugo dijete Nikole i Martine Marinović. Te su četiri obitelji bile posebna radost Gospina spomendana pa im je biskup izrazio osjećaje poštovanja i zahvalnosti za njihovo služenje životu.
Govoreći u propovijedi o instituciji braka, biskup je zajednicu muškarca i žene usporedio s gradnjom građevine te ustvrdio da je brak "ustanova koja se gradi po Božjem projektu i po njegovu daru koji se zove ljubav".
– Kao što građevina, da bi mogla trajno opstati, mora biti čvrsto sagrađena, tako i brak mora biti čvrsto utemeljen na Božjem naumu, a ne na ljudskim uredbama - rekao je biskup.
Svima u braku savjetovao je da ne pomišljaju na rastavu čim ponestane ljubavi, nego da se mole za ponovno zbližavanje i učvršćivanje njihova zajedništva.
Nakon svete, mise biskup Škvorčević podijelio je novokrštenicima darove, a roditeljima uručio novčani prilog.
Petar Žarković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana