Mozaik
HRVATSKI KUHARSKI KUP

Varaždinac Marin Pozder ukupni pobjednik
Objavljeno 9. listopada, 2018.
Natjecanjem petog kola Hrvatskog kuharskog kupa, pod nazivom "Kuharski kup Slavka Večerića ", završeno je 13. izdanje Kupa. Prvi puta je ovo natjecanje održano je u Pregradi, rodnom mjestu Slavka Večerića, proslavljenog hrvatskog kuhara koji je preminuo prošle godine.
- Slavek je uvijek promovirao svoj rodni grad i svoje Zagorje te je svojim vedrim duhom uveseljavao sve oko sebe te milijune gledatelja pred malim ekranima. Najviše je volio pripremati zagorske specijalitete, koje je i sam volio jesti i bio je pravi gurman, pravi Zagorac. Također je bio dugogodišnji član Hrvatskog kuharskog saveza s prestižnom titulom Akademika - rekla je Valentina Večerić, kćer Slaveka Večerića na proglašenju najboljih. Na njezinu inicijativu došlo je i do organizacije ovog kola Kupa u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom, Grada Pregrade i Turističke zajednice područja Srce Zagorja. O Slaveku su biranim riječima na svečanosti govorili i Marko Vešligaj, gradonačelnik grada Pregrade, kulinarski promotor Podravke te član Ocjenjivačkog suda Zlatko Sedlanić. Ova dvodnevna manifestacija započela je pripremom tri slijeda koja su drugog dana bila izložena i podijeljena posjetiteljima manifestacije 48. Branje grožđa. Pobjedu u ukupnom poretku odnio je Marin Pozder iz restorana Bedem iz Varaždina, koji je pripremio najbolje predjelo i glavno jelo, a u desertu je za nijansu bolji bio Dario Špehar iz Hotela Plitvice na Plitvičkim jezerima. Treće mjesto pripalo je još jednom predstavniku iz Varaždina, Ivanu Tomasu iz restorana Fontana Crnković.
Svečanost proglašenja najboljih u ovoj sezoni Hrvatskog kuharskog kupa održat će se sredinom listopada u Koprivnici, a nova sezona započet će krajem godine. M.Kokaj
Mario Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike