Sport
BSK NANIO PRVI SEZONSKI PORAZ GOSTIMA IZ ŠIBENIKA

Bjelobrđani golovima Jakšića i Horvata zaslužili bodovnu nagradu
Objavljeno 9. listopada, 2018.

Nakon nedjeljnog susreta u Bijelom Brdu nema više neporaženih u ligaškoj konkurenciji! Šibenčani su s tom auerolom došli na istok Hrvatske, gdje ih je dočekala hrabra i uporna momčad BSK-a, koja je na kraju bila nagrađena zasluženom pobjedom izborenom pod njezinim imperativom!


Ambiciozni ulazak u igru domaći su zamalo oplodili već u trećoj minuti, kada se Šimičić iznenada sam našao ispred Labrovića, koji je obranio njegov udarac. Pet minuta poslije ipak se zatresla šibenska mreža, nakon što je na desnoj strani Horvat dubinski uposlio utrčalog Jakšića, koji se izborio za loptu s Blaićem i zatim ju s 14 metara poslao u bliži gornji kut. Šibenčani su prvi put ozbiljnije zaprijetili tek u 33. minuti, kada je prizemni udarac Celića s 20 metara prošao pokraj desne vratnice. Dvije minute poslije gosti su imali stopostotnu priliku, koju je zdesna inicirao Kukec na suprotnoj strani pronašavši Maleša, koji je bio sam ispred Ilinčića, ali ga nije uspio svladati. To mu je pošlo za nogom u 40. minuti, kada je osjetio da će Periša glavom vraćati loptu svome vrataru, prije kojeg je dotrčao Maleš i lobom izjednačio - 1:1. Šibenčani su neposredno uoči odmora mogli i preokrenuti rezultat, ali je Kukecov slobodan udarac zdesna preko zida, s 22-23 metra, zaustavila greda.

U nastavku je domaćin mogao do novog vodstva u 48. minuti, kada je slijeva prizemnim pasom u srcu šibenskog 16-erca Šimičić pronašao Horvata, čiji je udarac neutralizirao "narančasti" blok. Slijedilo je duže razdoblje bez pravih prilika, sve do 73. minute, kada su Bjelobrđani ponovno poveli. Kovačić je na desnoj strani uposlio Čikvara, koji je probio taj bok i zatim vratio na peterac, gdje se našao Horvat i pogodio bliži kut - 2:1. Tri minute poslije Žigri je na lijevoj strani dodao utrčalom Krajčeku, koji se sjurio u gostujući 16-erac te šutirao preko grede. Šibenčani su opasno živjeli i u 78. minuti, nakon što je Horvat s lijeve strane izveo tzv. skraćeni korner, a lopta za malo promašila suprotni gornji kut. Do kraja su Šibenčani pokušavali jalovim napadima izbjeći poraz, a požrtvovani domaći uspjeli su osujetiti sve te nasrtaje. D.Lekšan
BSK       2 (1)

ŠIBENIK       1 (1)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 500. Sudac: Željko Frković (Gospić) 6,5. Strijelci: 1:0 Jakšić (8), 1:1 Maleš (40), 2:1 Horvat (73). Žuti kartoni: Ištvanić (BSK), Pecolaj, Blaić, Roca i Vukorepa (Šibenik). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 7, Čikvar 7 (od 90. Sušac -), Periša 6, Meter 7,5, Choi 6,5, Kovačić 6,5, Kasač 6 (od 71. Žigri -), Jakšić 6,5 (od 46. Ištvanić 6,5), Horvat 7,5, Krajček 7,5, Šimičić 7

ŠIBENIK: Labrović 6,5, Pecolaj 6, Vukorepa 6,5 (od 87. Stanić -), Pandža 6, Blaić 6, Roca 6, Bulat 6,5, Kukec 7, Celić 6, Maleš 7 (od 65. Ampem 6), Antunović 5,5 (od 55. Kendeš 5,5)

IGRAČ UTAKMICE: MIRAN HORVAT (BSK)
Najčitanije iz rubrike