Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Nekompletnim “brokerima” gorka Cedevita
Objavljeno 8. listopada, 2018.
Nije isključeno da protiv Škrljeva za “brokere” zaigra i reprezentativac Jakov Mustapić

Sezona je tek počela, a na njezinom otvaranju već su na površinu isplivali problemi za Vrijednosnice Osijek. "Brokeri" su premijeru kod Cedevite odradili u nekompletnom sastavu, takvi nisu mogli parirati mladosti i agresovnosti domaćina. Prvak će, inače domaće prvenstvo, igrati sa drugom momčadi, u kojoj će se razvijati potencijal mladih snaga, koje su u 1. kolu HT Premijer lige bile uvjerljive protiv Osječana.


Trener Vladimir Krstić zasigurno je priželjkivao da će na otvaranju sezone moći raspolagati sa svim resursma, što nije bio slučaj. Prvo je uoči puta ozljedu zaradio playmaker Mario Ihring, a u uvodnom je dijelu dvoboja s prvakom neugodan udarac u koljeno zaradio i centar Nikola Turalija. Nije bilo ni Ozrena Pavlovića, jer nije registriran na vrijeme, a tri igrača manjka u roataciji na kraju su se odrazila i na prezentaciju na parketu. Bili su Osječani donekle ravnopravni 15-ak minuta, ali bilo je vidljivo da će teško moći parirati na duže staze.
- Već u pripremi utakmice nas je dosta toga poremetilo, a nakon uvodne ozljede Turalije ostali smo na šest igrača. S druge strane, domaćin je imao širinu, mogli su igrati agresivnije, a mi smo bili skučeni, pa su neki morali igrati na svojim neprirodnim pozicijama. Uz to, neke situacije u tranziciji nismo riješavali dobro, Cedevita nas je i nadskakala, stoga je jasno da je pobjeda domaćina apsolutno zaslužena - rekao je trener košarkaša Vrijednosnica Osijek, koji će sljedeće subote imati domaću premijeru protiv Škrljeva. Ona bi se mogla dočekati u jačem sastavu, jer za Pavlovića će se tijekom tjedna riješiti potrebna papirologija, a ozljede Ihringa i Turalije nisu ozbiljne prirode, stoga bi i oni mogli biti upotrebljivi. Nije isključeno da u subotu zaigra i povratnik među "brokere", Jakov Mustapić, koji je prošlu sezonu odradio u Poljskoj, nakon čega nije pronašao zadovoljavajući angažman. Klub je za njega već zatražio izlazno pismo.
- Propust s Pavlovićem bit će riješen, a što se tiče Mustapića nova suradnja nije isključena. On je trenirao s nama, imao je i problema s ozljedom koju je zaradio u vrijeme reprezentativnih obveza, ali ugovor još nije potpisan. Ne treba naglašavati da bi s njim naša momčad dobila kvalitetu više, znamo kakav je trag ostavio prije dvije sezone kada je bio naš član - kaže sportski dirketor Renato Martinko. U subotu bi dakle mogli vidjeti kompletne Vrijednosnice, a takve bi morale pružiti bolju partiju nego što je bila ova u Zagrebu. Za zaborav.
Nino Benčina
CEDEVITA       82

VROS       59

ZAGREB - Dom sportova II. Gledatelja: 200. Suci: Vovk, Jovović i Tomić.

CEDEVITA: Wideman, Vidović, Jordano 13, Katić 11, Bajo 13 (4-6), Ćorić 22, Buljević, Bošnjak 5, Vitali 6, Radović 2, Matković 10 (2-2), Jacović.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Mandić 9, Maskaljević, Bačić, Boras 9 (2-4), Perić 1 (1-2), Abu 22 (5-9), Šango 5, Darling 3, Turalija 2, Vrkić 8.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 21:22, 22:12, 21:10, 17:15
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike