Crna kronika
VATROGASCI GASILI VIŠE POŽARA

Nakon požara u stanu i udisanja dima, 3 osobe završile u KBC Osijek
Objavljeno 9. listopada, 2018.
OSIJEK - U subotu poslijepodne potpuno je izgorio automobil na cesti između Samatovaca i Josipovca. Operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek (JPVP) dobilo je poziv u pomoć u 15.29 sati. Javljeno je da gori automobil u blizini benzinske pumpe. Na intervenciju je odjurilo šest vatrogasaca sa jednim vozilom.
- Dolaskom na mjesto intervencije u 15.37 sati zatekli smo osobni automobil sav u plamenu. Odmah nakon dolaska započeli smo gašenje s dva mlaza prodorne vode tako da nismo dopustili da se požar proširi na okolinu, odnosno kukuruzište - doznajemo iz JPVP-a Osijek. Očevidom će biti utvrđeno zašto se automobil zapalio, no očevidci kažu da je sve zajedno grozno izgledalo.
- Pokraj potpuno izgorenog automobila stajali su muškarac i dvije mlađe osobe i držali se za glavu. Od automobila nije ostalo ništa - ispričala nam je 73-godišnja Osječanka.
Niz intervencija osječkih vatrogasaca započeo je još u petak u 12.18 sati, kada je stigla dojava da gori stan na četvrtom katu stambene zgade u Trpimirovoj ulici broj 9 u Osijeku. Ondje je požar gasilo sedam vatrogasaca koji su na intervenciju odjurili dvama vozilima. Na mjesto događaja stigli su za tri minute.
- Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da je do požara u stanu došlo zbog kvara na električnom uređaju koji je ugašen aparatom za početno gašenje požara S9. Pregledom mjesta požara utvrdili smo da ne postoji mogućnost ponavljanje požara. Stanarke i osoba koja je gasila požar evakuirani na krov zgrade. Kako su prilikom izbijanja požara i gašenja udisali dim i na tijelu imali sredstva za gašenje požara, i to naročito u predjelu lica, zatražena je intervencija Hitne medicinske pomoći. Zbog oštećenja elektroinstalacije u stanu zatražen je izlazak interventne ekipe HEP-a koja je isključila struju u stanu. Radi sigurnosti vatrogasaca izvađeno je šest osigurača na razvodnoj ploči stana te četiri osigurača u stubištu zgrade - doznajemo od osječkih profesionalnih vatrogasaca. U intervenciji su oštećeni prijenosni električni štednjak, napa i kuhinjski elementi. Zadimljeni su zidovi stana i zajedničkog stubišta te su oštećene električne instalacije i armstrong ploče na stropu veličine pet četvornih metara.
Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koška imali su u subotu pune ruke posla zbog neodgovornih pojedinaca koji su palili vatru na otvorenom prostoru. Do 18 sati ugasili su već dva takva požara, a onda su i u večernjim satima gasili još jedan takav veliki požar koji se širio.
- Danas smo bili aktivni na požarištima otvorenog prostora. Moramo napomenuti da zabrana paljenja još uvijek traje te molimo da ne palite biljne ostatke u poljima. Vjetar je jak, kanali su suhi i sve se brzo može okrenuti prema selu i ugroziti obiteljske kuće! - upozorili su vatrogasci DVD-a Koška.
Ni u Vukovarsko-srijemskoj županiji vatrogasci nisu imali mira. Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Vukovar, u 16.59 sati vatrogasci DVD-a Županja dobili su dojavu da gori objekt u Kratkoj ulici 39. Intervencija je završena u 17.35 sati. U subotu su pripadnici Javne vatrogasne postroje Vukovar, u 12.40 sati, intervnirali zbog požara koji je zahvatio šupu u dvorištu obiteljske kuće u ulici Sajmište u Vukovaru. Vukovarski vatrogasci završili su ovu intervenciju u 14.22 sata. Vatrogasci JVP-a Vukovar nisu imali mira ni u nedjelju jer su u 13.13 sati odjurili na intervenciju gašenja požara na otvorenom prostoru u svom gradu.
Sandra Lacić
Stanarke i osoba koja je gasila požar udisali su dim u stanu i na sebi imali sredstva za gašenje požara
Možda ste propustili...

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike