Ekonomija
IZUZETNO DOBRA PONUDA I POSJEĆENOST

21. Osječki jesenski sajam dobio pohvale i izlagača i posjetitelja
Objavljeno 9. listopada, 2018.
I ovogodišnji netom završeni Osječki jesenski sajam obilovao je izuzetno dobrom ponudom i dobrom posjećenošću.
U nedjelju je, naime, završilo 21. izdanje Osječkog jesenskog sajma, manifestacije koja je programski obuhvatila poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, ekologiju s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja.
Osim prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika, OPG-ova, sajam je još jednom bio prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga. Subota, a još više nedjelja na osječki izložbeni prostor na Pampasu ponovno su privukle izniman broj posjetitelja, u pojedinim trenucima bilo je potrebe za posebnom regulacijom prometa.
Organizator Osječki sajam d.o.o., tvrtka u vlasništvu Grada Osijeka, i za ovu manifestaciju dobio je pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske te Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a suradnju su pružili tradicionalni partneri Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek te Obrtnička komora Osječko-baranjske županije.
Ovu ćemo ipak pamtiti po tome što je najavljeno kako se svi, od izlagača i posjetitelja do organizatora počinju polako opraštati od sajamskom prostora na Pampasu.
Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, potpomognuti sredstvima iz EU fondova, krenuli su u realizaciju projekta Gospodarskog centra, koji će biti dom novom sajamskom prostoru. Jer zna se kako Pampas nije zamišljen i namijenjem sajamskoj djelatnosti. Pa, opet unatrag dvadeset godina, uz tek godinu ili dvije iznimke, ovaj je prostor unatoč svim svojim nedostacima (prije svega tehničko-organizacijskim) postao sinonim za sajmovanje u Osijeku.
I ovaj put za svakoga se moglo naći ponešto, od uporabnih predmeta, hrane, vina i raznih čajeva sve do ručno izrađenih predmeta od drva, raznih potrepština potrebnih za graditeljstvo, stanovanje i naravno poljoprivredu.
Jesenski sajam uključio je i 5. Izložbu ženskog poduzetništva, 2. Izložbu braniteljskog poduzetništva te hrvatsko-mađarski poslovni susret.
U sklopu sajma održano je i 23. Nacionalno ocjenjivanje meda, a ovogodišnji jesenski sajam zapamtit će se po simpatičnom Mednom doručku. U cilju promocije domaćega meda, onog zaštićenog znakom Hrvatske poljoprivredne agencije, na ovom slasnom doručku bili su učenici nižih razreda obližnje osnovne škole.
A kada smo već kod školaraca, direktor Osječkog sajma, Alen Vukašinović, najavljuje zanimljiv sajamski kurikulum. Ovo naime neće biti posljednja ovogodišnja sajamska priredba.
- U suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije organizirat ćemo priredbu na kojoj će se predstaviti radionice Doma tehnike. U dva dana, bit će to petak i subota početkom prosinca, pozvat ćemo osnovnoškolce da praktičnim sudjelovanjem u radionicama Doma, ako to već nisu, zakorače u svijet tehničke kulture. Bit će to naš mali sajamski kurikulum - kaže Vukašinović, uz zaključnu ocjenu kako je 21. Osječki jesenski sajam ponovno dobio pohvalne ocjene izlagača. D. Kuštro
220

izlagača okupio je netom završeni 21. Osječki jesenski sajam
Možda ste propustili...

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

Najčitanije iz rubrike