Osijek
SUBOTNJA ŠPICA U TVRĐI

Na Sajam antikviteta
stigao i sam Darth Vader
Objavljeno 6. listopada, 2018.
Najatraktivnija starina bila je kada iz dvorca Pejačević s početnom cijenom od čak 5.000 kuna

Temperatura zraka koja se prve listopadske subote popela i do 25 stupnjeva bila je pravi razlog da se velik broj Osječana i ovog vikenda odluči da subotnju kavicu popije na još jednom Sajmu antikviteta, koji se već tradicionalno održava na Trgu Svetog Trojstva pod organizacijskom kapom tvrtke Osječki sajam te pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Turističke zajednice grada.
Ovo je subote posebnu pažnju ljubitelja starina plijenila stara pocinčana kada s ručno izrađenim ukrasima, a prema tvrdnjama prodavača potječe iz dvorca Pejačević. O kadi nešto više govori i pločica radionice na kojoj stoji da je izrađena 1925. u osječkoj radionici Eblinger. Za ovaj atraktivan predmet početna je cijena čak 5.000 kuna, a prodavači kažu kako već imaju zainteresiranog kupca u Subotici koji već ima kompletno uređeno kupaonicu u stilu početka prošlog stoljeća, te mu nedostaje upravo kada. Sajam, uoči nadolaska zime, bio je idealna prilika i da dio prodavača donese asortiman za nadolazeće hladne dane. Tako su se u ponudi opet našle i ženske bunde od pravoga krzna, a cijena dužeg polovnog krznjaka kreće se od 300 do 500 kuna.
Da je Sajam antikviteta poznat daleko i izvan granica Osijeka dokazali su posebni posjetitelji, koji u se našli na subotnjem Sajmu. Naime, Trgom Svetog Trojstva prošetao je sam Darth Vader s unukom Kylo Renom i to u pratnji svojih vojnika, Boba Fetta i cijele plejade likova iz kultnih filmova Ratovi zvijezda. Naime, ove subote bila je završno događanje tjedna Ratova zvijezda u organizacija GISKO-a, a kostimirani likovi, koji su stigli iz cijele Hrvatske razveselili su tom prigodom i okupljene u Tvrđi, koji nisu propustili priliku za fotografiranje s junacima svemira.Nefreteta Z. Eberhard

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike